Dead Man Ray [warm up show]

deel een rit op carpool.be

wo 27.03.2019

| ► deuren open: 20:00 uur / Dead Man Ray begint om 20:30 | ► 18 € Korting / 20 € VVK / 22 € Kassa / 4,40 € UiTPAS Kansentarief | ► |

concert @ 4AD

Dead Man Ray
(be)

Hoera! De veelbesproken band rond Rudy Trouvé en Daan Stuyven is helemaal terug van weggeweest. En nóg beter: Dead Man Ray stelt in primeur hun nieuwe plaat voor in 4AD. Waar anders?!

Kind-aan-4AD-huis Rudy Trouvé, die we kennen als een veelzijdig artiest met een indrukwekkend palmares (dEUS, Kiss My Jazz, Rudy Trouvé Septet, etc.) bracht eind jaren negentig na een half uurtje jammen met zanger Daan Stuyven (Daan) de culthit Chemical uit. En dat was meteen een schot in de roos. Het veelbesproken debuutalbum Berchem (1998) volgde snel.

Samen met virtuoze gitarist Elko Blijweert (Kiss My Jazz), drummer Herman Houbrechts (Nemo) en producer/toetsenist Wouter Van Belle schuimden ze heel wat Europese podia af. De unieke combi van Rudy’s zin voor experiment, Daans diepe stem, het melodische gitaarspel, heel wat knip- en plakwerk en de keuze om een bas achterwege te laten, kende een ongekend succes.

Karel De Backer (Novastar, Flip Kowlier, Gabriel Rios) nam de drumstokken rond de millenniumwissel over en stond met de band op ons podium in de Bortierlaan. Wie erbij was zal het ongetwijfeld beamen: dit was een steengoed, memorabel concert, in een tjokvolle, veel te kleine club.

Na het uitbrengen van het tweede album Trap (2000), de ep Marginal (2001) en tot slot het in Chicago met Steve Albini opgenomen meesterwerk Cargo (dixit Humo), gaf Dead Man Ray er voor zestien (!) jaar de brui aan. Tot vorig jaar: de pennen van zowat alle Vlaamse journalisten krabbelden artikels vol over de onverwachte comeback van de “ultieme Belgische indie-supergroep uit de nineties” (De Morgen)! De ep EEN (2018) doet ons hunkeren naar de lp die in maart dit jaar volgt.

Hun clubtour start in april, maar jij hebt al op 27 maart de kans om Dead Man Ray voor de allereerste keer sinds vele jaren en van héél dichtbij live aan het werk te zien in Diksmuide!