Do It Herself: Aurelie Poppins & Rine Amelynck

deel een rit op carpool.be

za 01.08.2020

| ► deuren open: 20:00 uur / Artist Talk begint om 20:30 | ► 5 € Korting / 7 € VVK / 9 € Kassa / 1.8 € UiTPAS Kansentarief | ► Zittend evenement |

Artist Talk @ 4AD

Kom je met meerdere personen (je bubbel) samen, koop je tickets dan ook samen, dan zorgen wij ervoor dat jullie samen kunnen genieten van deze avond.

Girls go BOOM is een feministisch DIY collectief dat meisjes wil inspireren en ondersteunen in hun muzikale en creatieve avonturen. Tijdens deze artist talk gaat Girls go BOOM in gesprek met Aurélie Poppins (Cocaine Piss, Luik) & Rine Amelynck (The Lovehandles & Unwanted Tattoo, Kortrijk).

Samen met deze Women in Music gaan we dieper in op het concept DIY en hoe deze punk ideologie een plaats heeft in het Belgische muzieklandschap van vroeger en nu.

Aurelie Poppins
(be)

Cocaine Piss is compromisloze vuile noisepunk met de middelvinger hoog opgeheven, de Belgische relevatie van de laatste 5 jaar. Steve Albini tekende voor de productie van hun platen, en ze hebben ondertussen meer dan 400 shows op de teller staan. Schuimbekkende frontvrouw Aurélie Poppins gromt, schreeuwt en brult en provoceert, maar bovenal brengt de band een positieve boodschap rond gendergelijkheid die minstens even snedig is als hun riffs.

Rine Amelynck
(be)

Rine Amelynck is geboren uit de Kortrijkse scène rond The Pit’s, ademt rock ’n roll en het DIY-bloed stroomt diep door haar aderen. Met all-female bands Valentine Girls en The Lovehandles, gekend als L7 van West-Vlaanderen, punkrocklegenden Faroutski en Fireside en de band waar ze vandaag actief in is Unwanted Tattoo tourt Rine al zo’n goeie 30 jaar in binnen- en buitenland van Kopenhangen tot Istanbul.