James Leg + Double Veterans

deel een rit op carpool.be

ma 18.07.2016

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Double Veterans
(be)

21.00

Double Veterans is opgetrokken uit gelijke delen psychedelica en garagerock. Maak de optelsom van die elementen, en je weet meteen: Double Veterans is dubbel prijs! Het trio, zonder bas maar mét extra ballen, staat onder leiding van frontman Lee Swinnen en serveert ons vanavond lawaai recht uit de sixties en seventies!  

Op hun eerste volwaardige plaat ‘Space Age Voyeurism’ (uit sinds maart 2016) getuigt Double Veterans van uitstekende oren: ze hebben het beste uit de platenkasten van hun ouders gejat, en in een stel prima songs gegoten. Dit is gitaarrock op zijn best, met donderend distortiongeweld, slepende psychedelische voice-effecten, en melodieën die doorheen een wolk van coole fuzzgitaren voorbij razen als jengelende kattenjongen achternagezeten door hondsdolle Dobermanns.

Het groepje van Swinnen, en partners in crime Thomas Valkiers op gitaar en Niels Meukens op drums, is sinds debuut-ep ‘The Brotherhood of Scary Hair and Homemade Religion’ (uit 2015) uitgegroeid tot een niet te negeren monsterverbond en maakte dit jaar al grote indruk op Groezrock. Double Veterans: het perfecte excuus om artistiek verantwoord het zwijn te komen uithangen!


James Leg
(us)

22.00

Trouwe 4AD-gangers kunnen deze intro gerust overslaan: James Leg is het u welbekende opper- én strottenhoofd van The Black Diamond Heavies, en vaste stamgast op ons podium. Wij zetten snel de flessen Johnnie Walker klaar, want de reverend is kwader dan ooit, en brengt een vers staaltje van z’n ongeëvenaarde punk-ass blues mee!

Het Texaanse duivelskind, zoon van een predikant, komt zijn nieuwe plaat ‘Below the Belt’ presenteren; opgenomen in Chattanooga, Cincinnati en Detroit, with a little help from his friends Andy Jody, Johnny Walker, Left Lane Cruiser, Jim Diamond… Wees dus maar zeker dat deze plaat weer gedrenkt is in meerdere dosissen rock & soul: James Leg zweeft als vanouds tussen Howlin’ Wolf en Iggy Pop, en brengt de gospel naar plaatsen waar de kerk nog steeds heilig bang van is.

Zijn stem scheurt harder dan Tihange 2 én 3 samen, zijn Fender Rhodes staat zo hevig onder stroom als een hoogspanningsmast ná een blikseminslag, zijn teksten zijn zo duister als de goorste teerput, en zijn songs zijn zo puur en onversneden als de beste Columbiaanse coke.

Fans van The Black Diamond Heavies mogen er blindelings op vertrouwen: ‘Below the Belt’ is spek voor uw bek – een niet minder dan fantastische plaat van een rasartiest. Wie TBDH nog nooit heeft meegemaakt: op zondag naar de biecht én op maandag naar de 4AD om uw portie James Leg in te halen!