Douglas Firs (try-out)

deel een rit op carpool.be

vr 01.10.2021

| ► deuren open: 20:00 uur / Douglas Firs begint om 20:30 | ► 15 € Korting / 17 € VVK / 19 € Kassa / 3.80 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Douglas Firs
(be)

Douglas Firs staat al zo’n decennium lang garant voor singersongwritervakmanschap, met een voor Vlaanderen zelden gehoorde weidsheid en diepgang. Zijn vierde plaat ‘Heart Of A Mother’ graaft nog dieper, als een muzikale spiegel van de emotionele rollercoaster die Van Hellemont anno 2020 meemaakte.

In één absurde week kreeg Douglas Firs, aka Gert-Jan Van Hellemont, te horen dat hij vader zou worden én dat zijn eigen moeder ongeneeslijk ziek was: leven en afscheid op het scherpst van de snee. In ons aller annus horribilis 2020 schreef Van Hellemont de emoties van zich af in zijn vierde plaat Heart Of A Mother, met meer dan zomaar een titel. ‘Volgens mij bestaat er geen krachtiger beeld in deze wereld, er bestaat niets waar meer liefde doorheen stroomt’, vertelt Gertjan. ‘Ik heb dat gevoeld bij mijn eigen moeder, maar ook bij mijn vriendin die op het punt stond zelf moeder te worden. Mijn hoop is dat mensen die liefde zullen horen en voelen in deze songs’.

Van Hellemont is een songwriter pur sang, en dat hoor je meteen op zijn nieuwste worp. Americana à la Flamande, voer voor fans van Wilco, Ryan Adams of James Taylor. Maar met Heart Of A Mother beroert Douglas Firs meer dan ooit tevoren. Songs vanuit het hart, opgenomen in ’s mans eigen zolderkamer/studio, artwork geschoten in zijn eigen living… Puur en eerlijk, ondersteund door zijn vaste kompanen (onder meer Simon Casier, zijn broer Sem Van Hellemont, Steven de Bruyn, Roos Denayer en Jasper Hautekiet). Kevin Ratterman (Strand of Oaks, Ray LaMontagne, My Morning Jacket) nam de mix voor zijn rekening.

Heart Of A Mother werd een louterend stukje muziek, voor de schrijver en de luisteraar. Een ingetogen parel waar de moederliefde uit iedere noot vloeit.