The Dream Syndicate

deel een rit op carpool.be

zo 20.10.2019

| ► deuren open: 20:00 uur / The Dream Syndicate begint om 20:30 | ► 15 € Korting / 17 € VVK / 19 € Kassa / 3,80 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

The Dream Syndicate
(us)

Ein-de-lijk. Na twee schitterende concerten – eentje solo en eentje met The Mircale 3 -, staat Grote Meneer Steve Wynn dit keer met het legendarische The Dream Syndicate op ons podium. Voor fans van toen én nu.

The Dream Syndicate ontstond op het einde van het punktijdperk en stond, sterk geïnspireerd door The Velvet Underground en Big Star, mee aan de wieg van de zogenaamde alternatieve rock. De band was daarnaast ook één van de grote exponenten (naast The Bangles, Rain Parade en The Three O’ Clock) van de Paisley Underground, een neo-sixties beweging uit het California van begin jaren 80. Na vier albums en op het scherpst van hun snede houden ze het voor bekeken. Frontman en oprichter Steve Wynn verlegt zijn focus op zijn solocarrière.

In 2012 pakt Wynn de draad van The Dream Syndicate terug op met vroegere bandleden Dennis Duck (drums) en Mark Walton (bass). Gitarist Jason Victor, die Wynn jarenlang vergezelde tijdens zijn soloprojecten, vervolledigt de huidige formatie. Ondertussen doet The Dream Syndicate alle clichés over bandreünies teniet. De band houdt al langer stand dan in de beginjaren en lanceerde ondertussen drie indrukwekkende studioalbums.

De nieuwste lp These Times (2019), met coproducent John Agnello (Phosphorescent, Waxahatchee, Dinosaur Jr…) aan de knoppen, slorpt de luisteraar volledig op in een energieke, wazige psychedelische trip van rootsrock. De ingrediënten? Briljante lyrics, gestructureerde songs met gitaarlijnen die zich in je oren murwen en backing vocals door o.m. Stephen McCarthy (Long Ryders). Voor deze plaat liet Wynn zich verrassend genoeg inspireren door underground hiphop dj/producer J Dilla.

Destijds schreven we over Steve Wynn: “Bovendien kan hij prat gaan op een zeer constante carrière die verdacht veel weg heeft van een goeie fles Pomerol: hoe ouder ze wordt, hoe beter ze smaakt.” En jawel, The Dream Syndicate bewijst met dit tweede leven dat ze de beginjaren nog lang niet vergeten zijn én dat ze de hoge standaarden van weleer kunnen evenaren, of sterker nog: overtreffen.