Dries + Ameel Brecht

deel een rit op carpool.be

ma 16.07.2018

| ► deuren open: 20:00 uur / Ameel Brecht begint om 20:30 | ► | ► |

Ameel Brecht
(be)

Als begenadigd gitarist richt Ameel Brecht zich met zijn soloproject tot de essentie. Het betoverende timbre van zijn akoestische resonatorgitaar en –mandoline voert je mee naar een verstilde, melancholische wereld waarin je de grip op tijd en ruimte verliest.

Ameel Brecht is medeoprichter van het akoestische deep-listening collectief Razen (in 2016 in 4AD), een impro-ensemble dat bekendstaat omwille van hun ongebruikelijke keuze voor middeleeuwse muziekinstrumenten. Solo kiest Ameel voor de klankkleur en de galm van de resonatorgitaar en –mandoline, waarop hij zijn talenten als klassiek opgeleide gitarist de vrije loop laat.

Doorheen pure polyfone muziek zonder franjes, laat Ameel zijn klassieke techniek en open stemmingen op ongeziene manier versmelten met zijn liefde voor vroege ragtime à la Roy Smeck, slidegitaar grootmeesters en de barokmuziek van o.m. de Ierse componist O’Carolan en de Duits-Italiaanse muzikant en componist Kapsberger.

Terend op heel wat vakmanschap en tonnen volharding, is de jonge muzikant steeds op zoek naar een eigen muzikale taal. Na jarenlang zoeken, graven en non-stop muziek spelen, produceert Ameel een klank die onder het vel kruipt en slaagt hij erin de instrumenten voor zichzelf te laten spreken op zijn betoverende debuut Polygraph Heartbeat (2018, Kraak). In negen composities legt Ameel zijn ziel vast op plaat en creëert hij een geheel eigen finger picking idioom, gebaseerd op Europese tradities.

Ameel Brecht speelt op 16 juli een akoestische set in de unieke setting van de oude Broederschool te Diksmuide.

Dries
(be)

Gewapend met gitaar, mondharmonica en een dijk van een stem, pleegt Dries een aanslag op je emoties. Wees gewaarschuwd: het duurt maar enkele seconden voor je verkocht bent aan de heerlijk warme stem van Dries Bongaerts, maar eens fan: altijd fan.

De charismatische frontman van de Antwerpse band New Rising Sun gaat nu ook solo! En dat is goed nieuws, want Dries Bongaerts, simpelweg Dries, scoort. Samen met bassist Simon Beeckaert (New Rising Sun) en Micha Milants (Equinox the Peacekeeper) neemt hij je mee op sleeptouw in zijn intieme wereld van pure, eerlijke indiefolk.

Dries bezingt met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven. We horen doorheen de authentieke, emotionele songs flarden van Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder. Deze ruwe diamant, die zijn muziekcarrière startte als straatmuzikant, werd de voorbije jaren geslepen in kroegen, clubs en op festivals. Ons hart maakt een sprongetje, want de ruwheid is nog steeds te horen in zijn doorleefde, hese stem en daar houden wij heel erg van!

Het debuut van Dries ligt sinds het najaar van 2017 in de (virtuele) winkelrekken. Deze zomer stelt hij samen met Simon Beeckaert For The Light in Thy Heart in intieme setting bij ons voor! Grijp je kans en hang binnenkort van op de eerste rij in 4AD aan Dries’ lippen. Te ontdekken!