DVKES + Whorses

deel een rit op carpool.be

vr 20.08.2021

| ► deuren open: 20:00 uur / Whorses begint om 20.30 | ► | ► Zittend evenement |

concert @ 4AD

Hoera, terug Zomerse Vrijdag! Aan de oevers van de Handzamevaart genieten van zomerse vibes, goeie muziek en een heerlijk teusje. Reserveren verplicht.


Whorses
(be)

Het Kortrijkse WHORSES gedijt in de stevige noise-rockscene die ons land rijk is. Een ruw rockmonster met een licht ironische grijns zwalpend tussen snoeihard lawaai en zalvende country.

Met slechts twee nummers op hun Spotify-lijst toont WHORSES meteen hun muzikale kunnen. Hun song Wonderwall – volgens de vrienden van Luminous Dash een ernstige kandidaat voor het noise-nummer van het jaar- werd geproducet door Michiel Randsome en gemasterd door STAKE’s Brent Vanneste, en dat hoor je eraan. Intens, luid, kopje-onder gaan in een zee van chaos. Geestverwant aan Raketkanon of It It Anita, ontploft de band op uitgekiende momenten.

Maar de band heeft meer dan een appetite for destruction. Humo noteert over 4AD-favoriet Rocky “Een smerige riff à la Millionaire, een snuifje psychedelica op z’n Tame Impalas en de humor van Ween. Knap!”. En met Ol’Company (terug te vinden op YouTube) verliezen we ons in een zacht wiegende laidback country song.

Whorses, de zelfverklaarde “zalvende bad trip-katalysator”, doet dan ook niet meer en niet minder dan dat: het muzikaal spectrum wijds en zijds verkennen, met een sardonische glimlach en verdomd goeie hooks achter de hand. En live zouden ze nog beter zijn, getuige hun vorige passage in 4AD in 2019. Kortom, laat u omver knallen, en terug oppakken door WHORSES,

DVKES
(Be)

De hertogen van de Belgische indiepop zijn terug met een nieuwe plaat Echoplasm. Anders? Ja! Verrassend? Ja! Maar nog steeds 100% DVKES? Ja!

In 4AD hebben we een zwak voor artiesten die zichzelf durven heruitvinden. DVKES, voorheen The Dukes, kennen al een lang parcours in het Belgische landschap met een deelname aan Humo’s Rock Rally, laureaten van De Nieuwe Lichting en een tourschema die hen leidde op club- en cafépodia van het spreekwoordelijke Alveringem tot Zichen-Zussem-Bolder.

Hun vorige bejubelde debuut Push Through (2016) baadde in een Brits powerpopgeluid, spacy gitaren en echt goeie indiepopsongs. Voor hun nieuwe plaat Echoplasm ruilde DVKES (met leden van Go March en Statue in de rangen) hun okselfris britpophemdje in voor een lange zwarte frak. Met producer Micha Volders (Whispering Sons, Vermin Twins, Gruppo Di Pawloski…) aan de knoppen werd de band danig uit zijn comfort zone gehaald en maakt DVKES uitstappen naar nieuwe en donkere horizonten. Het verse album, en bijhorende single Undercover, zweeft richting krautrock en 80’s new wave elektronica. Hypnotiserende grooves, een snijdend gitaargeluid, wijdse synths en de catchy songs worden een atypisch jasje aangemeten. Onweerstaanbare indierock met een knipoog naar Talking Heads, Raymond Scott, Tame Impala, Goat en Devo. Daarenboven verrast de plaat met de toevoeging van Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers), Naomi Symons (Reena Riot) en Ciska Vanhoyland (Mon-o-Phone) die maar al te graag wilden samenwerken met dit Antwerpse trio, met roots in Leffinge. Maar steeds blijft hun songschrijvervakmanschap centraal staan.

Voor Zomerse Vrijdag zweven we maar al te graag op hun nieuwe trip mee.