E + Firefang

deel een rit op carpool.be

vr 13.01.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / begint om | ► 8 € Korting / 6 € VVK / 10 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Firefang
(be)

20.30

Firefang presenteert zich als het Gentse, licht politiek incorrecte antwoord op MC5, haalt uit tegen ongelijkheid, milieumisdaden en het grootkapitaal en grossiert ongegeneerd en complexloos in de betere garage-, punk- en stonertraditie!

Na shows in het Trefpunt en Kinky Star, een onnavolgbare DIY-videoclip waarbij alle rockclichés vakkundig door de mangel worden gehaald is Firefang klaar voor zijn West-Vlaamse releaseavond. Eerste single ‘Crazy’, even fris en grungy als het afgesleten houthakkershemd van Chris Cornell, vormt de verschroeiende start voor hun debuutplaat, waarop frontman Steven Andsowon zijn vocalen het net niet begeven. Een energiek, waanzinnig prettig gestoord en catchy nummer dat voorbijraast als een trein. 4AD-favoriet ‘Waiting List’ klinkt als het Bovekerkse gefrustreerde neefje van The Gutter Twins en haakte zich genadeloos vast, ergens diep in onze meest duistere hersenkronkels.

Zonder muzikale complexen rijgt Firefang het aanstekelijkste vanuit de grunge, garage, blues, stoner- of punktraditie aaneen, vanuit complexloze muzikale oerdriften. Rauw en eerlijk staan meestal garant voor een live vuurwerk, en wij voorspellen bij Firefang niets anders!

E
(us)

21.30

De nieuwe band rond 4AD-lieveling Thalia Zedek (Come, Uzi, Live Skull), Jason Sanford (Neptune) en Gavin McCarthy (Karate), spaarzaam E gedoopt, is gepokt en gemazeld in de alternatieve muziekscene maar de oude indie-rotten hebben hun punky jonge-honden-mentaliteit nog lang niet verleerd.

Thalia Zedek is een ijkpunt in het muzieklandschap, met haar rauwe stemgeluid, Zedeks compromisloze gitaarspel en haar ijzersterke identiteit had en heeft ze nog steed een diepgaande invloed op de alternatieve Amerikaanse indiescène. 4AD is dan ook meer dan opgetogen deze grande dame op haar podium te mogen ontvangen. Bij E wordt Zedek vergezeld van partners-in-crime Jason Sanford en Gavin McCarthy. Drie legendarische leden, alle drie gelijkwaardig, als waren ze de drie beentjes van de letter E zelve…

Vanuit een vanzelfsprekende maturiteit, die de jaren in groezelige bars, bands en clubs, met zich meebrachten, schrijft het trio explosieve, industriële songs in de traditie van De Schone Kunsten van de gitaarrock. Zonder te vervallen in nostalgie of zelfgenoegzaamheid, kanaliseert E een steeds voorjagende tomeloze energie, een uitgepuurde aanval van dissonatie en melodie. Als een jeugdig experiment in spanning en ontspanning beweegt E zich gracieus voort in het pantheon van punk en noise.

E’s titelloze debuut bulkt van de inventiviteit, met het traag opbouwende ‘Delicate Fingers’ als schoolvoorbeeld. Zedek en McCarthy wisselen elkaar gedurende de hele plaat af op zang, met als hoogtepunt het woordensalvo van McCarthy op ‘Candidate’ (wij gokken dat McCarthy zijn salvo gericht is op brulboei D. Trump…).

In het Amerika van vandaag zijn intense, diepgaande en beklijvende stemmen van de drie ouwe jonge honden van E actueler dan ooit tevoren!