Echo Beatty (try-out) + Roufaida

deel een rit op carpool.be

za 01.04.2023

| ► deuren open: 20:00 uur / Roufaida begint om 20:30 | ► 8 € Korting / 10 € VVK / 12 € Kassa / 2,4 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Roufaida
(nl)

Alternatieve indiepop met Noord-Afrikaanse elementen en aanstekelijke grooves.

Roufaida is een Nederlandse singer-songwriter met Marokkaanse roots. Ze maakt muziek dat gebaseerd is op Noord-Afrikaanse ritmes, aangevuld met samples, beats en gitaar. Ze haalt invloeden uit het werk van Björk, Fairuz en Nilüfer Yanya. Op het podium creëert ze haar ingetogen muziek solo, zodat de luisteraar heel dichtbij kan komen.

Na verschillende samenwerkingen besliste Roufaida in 2021 om haar solocarrière in gang te zetten. Intussen mocht ze al openen voor Eefje de Visser en Balthazar, stond ze op Into The Great Wide Open, Welcome to the Village en recent op Noorderslag.

Haar eerste single ‘Don’t Bend’ werd enthousiast onthaald bij Dansende Beren: “Als “Don’t Bend” een indicatie is voor de muzikale richting die Roufaida uitgaat, dan zijn we klaar om te genieten.” Wij ook.

Echo Beatty
(be)

Mysterieuze, donkere en experimentele pop van Annelies Van Dinter. Ze komt haar derde album ‘Vision Glitch’ uitproberen op 01.04.23 in 4AD.

Echo Beatty is het muzikale alter ego van Annelies Van Dinter. Sinds 2011 gaat ze op zoek naar haar eigen, alternatieve versie van popmuziek. Via haar bezwerende stem, buitenwereldse klanken en steengoede songwriting grijpt ze je volledige aandacht. Ze is een van onze grote helden binnen de Belgische muziekwereld die resoluut haar eigen neus volgt.

Debuutalbum ‘Tidal Motions’ (2013) en opvolger Nonetheless (2016) werden alom geprezen in de muziekpers. EP ‘Ode to the Attempt’ (2019) werd de eerste muziek waar Van Dinter volledig solo muziek werkte. Een geslaagde proef die 4 sterren mocht ontvangen van De Morgen.

Deze maand kwam dan eindelijk de langverwachte opvolger ‘Vision Glitch’ uit bij Unday Records.

Knack Focus over die plaat: “Nu eens stormachtig intens, dan weer bedrieglijk windstil. (…) Een luistertrip voor gespitste oren en gesloten ogen.”
Dansende Beren: “Deze Belgische parel verdient een groot publiek en met een prachtplaat als Vision Glitch zou ze ook internationaal potten kunnen breken.”

Voor fans van Yo La Tengo, PJ Harvey & Big Thief.

  • Review

    Dansende Beren over ‘Vision Glitch’