Ecodag

deel een rit op carpool.be

zo 22.05.2016

| ► deuren open: 14:00 uur / begint om | ► | ► |

eco @ 4AD

Ecodag

De vierde 4AD-Ecodag: workshops, tips en pakken informatie ten voordele van het milieu en uw portemonnee.

Sinds 2016 is 4AD het eerste CO2-neutrale kunstenhuis van het land dankzij ons 4AD-bos en sinds oudsher is 4AD is een duurzaam en ecologisch huis. Zonnepanelen, een vegetarische en seizoensgebonden catering, mensvriendelijk ondernemen, gerecycleerd papier, ecologische onderhoudsproducten, een groene isolatie, het zijn maar enkele van de zaken waaruit blijkt dat duurzaamheid centraal staat in alle aspecten van onze clubwerking. Met de 4AD-Ecodag willen we ons groene gedachtegoed nog eens extra in de verf zetten voor het grote publiek.

Repair Café
Doorlopend van 14u tot 18u
In het 4AD Repair Café kan je terecht voor herstellingen aan kleine huishoudelijke apparaten (bvb. mixers, broodroosters, waterkokers), ICT (laptops, smartphones, tablets), fietsen (bvb. remblokjes, lichtjes, banden) en textiel (bvb. knopen aannaaien, zomen inleggen, gaten stoppen). Leer van onze kenners hoe het moet en misschien kan je jouw fiets, smartphone, waterkoker of trui volgende keer wel helemaal zelf fixen!

Opgelet: Vooraf inschrijven via ons contactformulier is noodzakelijk, zodat alle te vervangen onderdelen kunnen voorzien worden! De reparatie is gratis, de te vervangen onderdelen worden betaald. Er is geen garantie tot herstel.

Workshop Recy-Kleren
Ism Iedereen Mondiaal
14u
Puilt jouw kast ook uit van de oude, versleten of ongedragen kledingstukken? Neem je oude katoenen T-shirts, juwelen en parels mee en leer hoe je ze op een verrassende manier een tweede leven geeft. Met schaar, naald en draad toveren we T-shirts om in een haarband, ketting of armband. In tussentijd geven we je tips over een schone garderobe en vertellen we je het verhaal achter onze kleren: van katoenteelt tot productie in kledingfabrieken in Bangladesh.

Kookworkshop ‘Veganize it’
Ism EVA
14u
Interesse in volledig plantaardige voeding maar geen idee hoe je eraan begint? Meer plantaardig eten betekent namelijk ook minder kaas, melk en eieren in je maaltijd. Gelukkig zijn de mogelijkheden om zonder zuivel te koken eindeloos. Je leert met plantaardige melk en room werken, maakt kennis met ingrediënten zoals miso en gistvlokken en ontdekt hoe je eieren kan vervangen in gebak en andere bereidingen.

Max. 15 deelnemers! Vooraf inschrijven via ons contactformulier.

Infostand De Woudezel
Doorlopend van 14u tot 18u
De Woudezel is een project rond voedselbos en permacultuur van Diderik Clarebout. Hierbij vormen de zoektocht naar een leven dichter bij de natuur en het streven naar zelfvoorzienend leven de basis. Zowel inheemse als uitheemse planten maken deel uit van het voedselbos waarbij het eetbare aspect centraal staat.  Naast bomen en struiken die vruchten leveren, zijn ook allerlei planten eetbaar.
De woudezel neemt zelfgemaakte confituren en snoep op plantaardige basis mee!

Infostand Fietsersbond
Doorlopend van 14u tot 18u
De Fietsersbond Diksmuide is onafhankelijk en komt op voor alle fietsers in de stadskern Diksmuide en omliggende dorpen. Als fietser lever je een positieve bijdrage aan je omgeving, het milieu, het klimaat en de mobiliteit. Daarom zet de Fietsersbond zich niet alleen in om het fietsen an sich te promoten, maar willen ze ook constructief samenwerken met het beleid in stad Diksmuide om op termijn een fietsparadijs te bekomen! Elke fietser kan dan ook met zijn grieven, ideeën of tips terecht bij de Fietsersbond.

Infostand imkersbond De Ijzervallei
Doorlopend van 14u. tot 18u.
Bijen behoren tot de meest hard werkende wezens op aarde. Door de bestuiving van talrijke planten waarvoor zij zorgen zijn we één derde van ons voedsel aan hen verschuldigd. Tegenwoordig gaat het echter niet goed met de bijen. Insecticiden, te weinig wilde bloemen, een te homogene bestuiving en stress zijn maar enkele van de factoren die zorgen voor een massale bijensterfte. Hoog tijd dus om wat aandacht te besteden aan onze gestreepte vrienden!