Equal Idiots + Red Diamond

deel een rit op carpool.be

za 18.11.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / Red Diamond begint om 20:30 | ► 8 € Korting / 10 € VVK / 12 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Red Diamond
(be)

Red Diamond bestaat uit vier jonge gasten uit Merkem, gedreven door muziek. Wanneer er een podium in de buurt is waarop ze hun talenten kunnen botvieren, klopt hun hart meteen enthousiast op een stevig (rock)ritme.

Toen ze slechts acht jaar oud waren en samen les volgden aan de muziekacademie, waren beide Maxims (Staelens en Demonie)  al met liters liefde voor muziek overgoten. Elk met een elektrische gitaar in de hand deden ze het huis van hun ouders daveren. Samen met Joren Willaert en Lieven Vanderheyden ontstond Red Diamond. In oktober 2010 startten de repetities en nog geen jaar later ondergingen ze hun vuurdoop: voor zo’n 300 aanwezigen speelden ze een set in het dorpscafé en iedereen was laaiend enthousiast.

Gedreven door deze uitbundigheid, maken de jongens sindsdien naast covers ook eigen werk en dat resulteerde in de uitgave van een eerste ep: Overloaded. Ze warmden het podium al op voor Gorki en laten zich beïnvloeden door Dave GrohlKurt CobainKirk HammetGreen Day en Queen. Dit voorjaar, tijdens Lokale Helden, toonden deze jonge rockers al wat ze in hun mars hebben. Daarom bieden wij hen dit keer graag ons podium aan.

“Be prepared for the Red Diamond Eargasm!!”, dixit de jongens van Red Diamond zelf.

Equal Idiots
(be)

Bier drinken en liedjes schrijven over… bier drinken, en al de rest interesseert Equal Idiots geen hol! Dit prettig gestoorde duo uit Hoogstraten brengt garagepunk in de traditie van Black Lips, Ty Segall, Jay Reatard, en Thee Oh Sees. Voor de goeie verstaander: vanavond is het weer tijd voor een überrauwe, energieke live-show vol zwijnerij!

Ze wonnen De Nieuwe Lichting (StuBru) in 2016 en behaalden een finaleplaats in Humo’s Rock Rally. Sindsdien rijgt Equal Idiots de Afrekening-hits aan elkaar: wie Salmon Pink, Put My Head in the Ground en Hippie man nog niet hoorde, leefde het laatste jaar wellicht in quarantaine.

Equal Idiots belagen sinds vijf jaar al kwijlend, lateraal headbangend en met de tong uit de mond je trommelvliezen met snoeiharde garagepunk. Thibault Christiaensen is gitarist en brulboei van dienst, terwijl Pieter Bruurs zijn drumvellen aan flarden mept. Met hun debuutalbum Eagle Castle BBQ (2017), waarop ze de nummers er wild doorjagen, veroverden ze deze zomer de festivalpodia. Het werd een frisse plaat met een ronkende fuzz, stevig drumgebeuk en zonnige dansvibes als ingrediënten.

Thibault is binnenkort te zien op de beeldbuis als kandidaat van De Slimste Mens Ter Wereld, maar wie zijn rockgehalte – terecht – aan den lijve wil ondervinden en het podium letterlijk wil voelen trillen, komt beter op 18 november naar 4AD. Ze overdonderden ons en het publiek vorig jaar al, dus dat belooft! Mis deze young, loud & snotty boys niet!