Erik Vlaminck – Île d’Amour

deel een rit op carpool.be

zo 14.08.2016

| ► deuren open: 14:45 uur / begint om | ► | ► |

Literaire happening @ Blankaart Woumen

Erik Vlaminck
(be)

Met Île d’Amour nemen we u opnieuw mee op uitstap voor een literaire namiddag naar het eilandje in de Blankaartvijver. Centrale gast voor deze editie: Erik Vlaminck!

Erik Vlaminck (Kapellen, 1954) is een roman- en theaterauteur. Zijn grote doorbraak kwam er in 2008 met ‘Suikerspin’, een prachtig familie-epos over vier generaties kermisleven. Een boek vol ontroerende momenten en humoristische gebeurtenissen maar met scherpe kanten en donkere nissen. In 2011 was er ‘Brandlucht’, een familiekroniek over drie sterke vrouwen, die zich afspeelt in de Vlaams-Nederlandse gemeenschap in Canada. Zowel ‘Suikerspin’ als ‘Brandlucht’ stonden op de longlist van de Libris en de AKO Literatuurprijs.

Dit jaar verscheen ‘De zwarte brug’, een knap boek over een man die niet in staat is om zich aan te passen aan een steeds veranderende wereld. Tussendoor schreef Erik Vlaminck ook heel wat novelles, theaterstukken en de schitterende columns ‘Brieven van Dikke Freddy’, waarin een dakloze zijn problemen aankaart bij de groten der aarde. Op deze manier geeft Vlaminck op originele manier commentaar op ongelijkheid, discriminatie en armoede in de samenleving. Vlaminck is ook voorzitter van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde en was te zien op verschillende grote literaire evenementen zoals Saint-Amour, Uitgelezen, Theater aan Zee… Maar deze namiddag leest Erik Vlaminck voor uit eigen werk en dit in de overweldigende stilte van de Blankaart.

Twee sessies om 15.00u en om 17.00u, stipt. Duur: 2 uur.

Afspraak om 14.45u en om 16.45u aan De Blankaart (Iepersteenweg 56, 8600 Woumen).
Deelname: gratis, maar verplicht inschrijven via de debibliomaan@hotmail.com

Organisatie: Muziekclub 4AD i.s.m. NP De Bron