Falling Man + Natural Child + The Troublemakers

deel een rit op carpool.be

vr 01.11.2013

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Falling Man
(be)

Falling Man: we zien en horen ze graag. ‘s Lands meest tegendraadse kwartet komt dit najaar met z’n debuutplaat op de proppen en mag al voor de derde keer het 4AD podium doen daveren. De opnames van hun vorige EP, het enthousiast onthaalde The Hordes of the Battered (2012), vonden zelfs plaats in onze eigenste zaal. Falling Man heeft Gent als uitvalbasis en bestaat uit de energetische en danskinetische zanger Sam Louwyck (ondermeer bekend als acteur uit Ex Drummer, Any Way the Wind Blows en Rundskop en als danser bij Les Ballets C de l B.), Polie Van De Velde en Lode Sileghem op gitaar en Sven De Potter op drums. Falling Man briest, hoest en snijdt flarden waanzin uit de lucht en buitelt daarbij vervaarlijk rond in een storm van gekartelde gitaren, afgemeten drums en dreigend gegrom. The Fall en The Blues Explosion springen van de hoogste verdieping en ontmoeten in hun val Slint en Unwound. Net voor het einde in zicht komt, slepen ze nog Tex Perkins van Beasts of Bourbon als zanger mee. De voorlopig nog titelloze plaat werd opgenomen in de Yellow Tape studio van Peter Van De Veire en werd geproduced door Wouter Vlaeminck (Tomàn, Low Vertical). Wie hen deze zomer her en der live aan het werk zag, weet dat hij/zij deze afspraak niet mag missen!

Natural Child
(us)

Natural Child zijn een stel jonkies uit Nashville, Tennessee, die een volledig eigen interpretatie geven aan de Southern Rock. Ze startten de band vanuit de gezonde jongensachtige reflex om zoveel mogelijk drank en meisjes te scoren, maar verloren in tegenstelling tot heel wat concurrenten, het aspect ‘muziek maken’ niet uit het oog. Met het hoofd lichtjes troebel, doch voldoende koel, slaagden ze er in om zich boven het middelveld uit te spelen. Dat hiervoor ook af en toe hard gewerkt moet worden, bewezen ze door op een dik half jaar tijd maar liefst twee goed gesmaakte albums uit te brengen: For the Love of the Game en Hard in Heaven (Burger Records, 2012). Blues, rock en psychedelica zijn de hoofdingrediënten maar in tegenstelling tot geestesgenoten Black Lips, Turbo Fruits en Howlies, zweren ze trouw aan riffs à la Black Sabbath en Deep Purple, aangevuld met een scheut stoner en een shot kraut. Doodeerlijk, jong en onstuimig. De toekomst van de rock-‘n-roll is verzekerd!

The Troublemakers
(us)

The Troublemakers – het gezelschap uit San Francisco wel te verstaan – brengt garagepunk in de over the top en adrenalinegeladen stijl van The Sonics, Mummies and Makers. Het verschil met vele andere bandjes die een dergelijke openingszin toegedicht krijgen is evenwel het feit dat The Troublemakers al liefst twintig jaar actief zijn. Sinds 1993 schuimen ze podia in de Verenigde Staten en Europa af met hun zinderende mix van luide en vuile eigen 60’s songs en Back From The Gravecovers, boordevol feedback en heethoofdige punkvibes. In de vroege jaren negentig schopten ze het zelfs tot huisband van San Francisco’s legendarische Purple Onion, de club waar heel de West Coast garagerevival zowat geboren werd. Andere groepen gaven er de brui aan, The Troublemakers gingen koppig door. Ze bleven trouw aan dezelfde vier gitaarakkoorden en kunnen nog steeds prat gaan op hun ongewijzigde originele viermansbezetting. Intussen brachten ze een handvol platen uit en bouwden ze verder aan hun vervaarlijke livereputatie, waarbij het publiek al eens met instrumenten, bier of bloem wordt bekogeld. Te ontdekken, ook na twintig jaar!