Falling Man + Dieter von Deurne & The Politics

deel een rit op carpool.be

vr 06.10.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / Dieter von Deurne & The Politics begint om 20:30 | ► 6 € Korting / 8 € VVK / 10 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Dieter von Deurne & The Politics
(be)

Met Dieter von Deurne & The Politics grijpt Dieter Sermeus terug naar zijn muzikale roots: vuile gitaren, onweerstaanbare hooks en venijnige solo’s. Een recept dat onze heupen doet wiegen en een glimlach op ons gezicht tovert.

Dieter Sermeus stond eerder op ons podium met The Go Find (2004) en met een der meest onderschatte bands van België, Orange Black (1997 en 1999). Met Dieter von Deurne & The Politics laat hij de gestileerde en minutieus gebalanceerde popsongs van The Go Find achter zich en kiest hij opnieuw voor rauwheid zoals in de begindagen van Orange Black. Zijn nieuwe band doet denken aan Wilco, Wipers, Dinosaur Jr. en Pavement.

Geruggensteund door ex-bandleden van zijn vorige projecten, bewijst Sermeus nogmaals zijn doortastendheid als muzikant en zijn talenten als fijnzinnige songschrijver. Dieter von Deurne & The Politics ontroert en verbaast. Soms minimalistisch, soms rechtdoorzee en explosief. Het kwartet hult indierock van de jaren negentig in een hedendaags jasje en slaagt erin om vroeger heel nu te doen klinken.

De videoclip en de catchy melodie van het nieuwe I’m On Trial staat garant voor instant vrolijkheid. Wij zijn alvast benieuwd naar het debuut, dat eind deze zomer verwacht wordt (Morr Music). Van Deurne naar Diksmuide!

  • facebook

    Facebookpagina Dieter von Deurne & The Politics

  • bekijk video

    Dieter von Deurne & The Politics – I’m On Trial

Falling Man
(be)

Vierwerf hoera, want ’s lands meest tegendraadse kwartet mag voor de vierde keer het 4AD podium doen daveren! Op hun nieuwe plaat Ghost gaan gitaren en illusies aan scherven, hakken riffs en noise erin als het verlies waarover gezongen wordt en verzachten de melodieën en de beats de pijn.

Het Gentse Falling Man knaagt aan de tenen van het goed fatsoen. Falling Man briest, hoest en snijdt flarden waanzin uit de lucht en buitelt daarbij vervaarlijk rond in een storm van gekartelde gitaren, afgemeten drums en dreigend gegrom. The Fall en The Blues Explosion springen van de hoogste verdieping en ontmoeten in hun val Slint en Unwound.

Onder het motto “Forever is a lie”, werd het nieuwe Falling Man uit de grond gestampt. Zanger Sam Louwyck vertrok met een overvolle agenda vol acteerwerk en Sander Van den Broecke maakte met veel goesting zijn intrede. De nieuwe plaat Ghost werd, net als hun debuut, geproducet door Wouter Vlaeminck (Tomàn, The Guru Guru, Kapitan Korsakov…). Falling Man klinkt nog steeds nerveus gejaagd en broeierig tegendraads en de mannen  zijn niet vies van een flinke scheut krautrock.

Als kind aan huis – de opnames van de enthousiast onthaalde ep The Hordes of the Battered (2012), vonden plaats in onze eigenste zaal – koos Falling Man opnieuw voor 4AD om de nieuwe plaat Ghost voor de allereerste keer voor te stellen. En dat we content zijn!