Flying Horseman

deel een rit op carpool.be

za 18.03.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / Flying Horseman begint om 20:30 | ► 10 € Korting / 12 € VVK / 14 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Flying Horseman
(be)

Flying Horseman maakte volgens Focus Knack de ‘Beste Belgische plaat van 2015’ en zet 2017 alweer héél ambitieus in: de meesterlijke band rond Bert Dockx duikt zes weken onder in De Singel in Antwerpen om een totaalvoorstelling (werktitel: ‘ROOMS / RUINS’) ineen te schroeven. 4AD is trotse co-producent en ontvangt de groep, als fans van het eerste uur, met open armen!

Het wordt een veelgelaagd muziekstuk met een uitgekiende belichting, waarin songs elk moment kunnen muteren tot kosmische instrumentals en waarin maatschappelijk engagement, woede, verontwaardiging en revolutionaire geestdrift hand in hand gaan met existentiële besognes en de intiemste verlangens. ‘ROOMS / RUINS’ wordt de verklanking van dromen en angsten, zo naakt en confronterend mogelijk, met alle muzikale en thematische obsessies van de muzikanten.

Want Flying Horseman profileert zich meer dan ooit als een groep, een zeskoppig organisme met één hartslag en één zenuwstelsel, en een uniek en mysterieus verbond tussen Milan Warmoeskerken (zie ook: Mittland Och Leo), de zussen Loesje en Martha Maieu (Blackie & the Oohoos), bassist Mattias Cré (In-Kata) en drummer Alfredo Bravo (Capsule). De verschillende bandleden zullen als individuen in de schijnwerpers staan, en emotionele diepgang en zielkervende sfeerschepping op de bühne brengen – dé handelsmerken van Flying Horseman.

Verwacht u aan een bloedstollend mooie luisterervaring, een prachtavond vol metropolitische grootstadsblues, gebracht op het scherp van de snee!

Samen met C-Mine Genk, Handelsbeurs, AB en De Singel Internationale Kunstcampus is 4AD trotse co-producent!