Hackensaw Boys + KOLFSKOP

deel een rit op carpool.be

za 27.05.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / KOLFSKOP begint om 20:30 | ► 8 € Korting / 10 € VVK / 12 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

KOLFSKOP
(be)

KOLFSKOP is aanstekelijk, gevat, poëtisch en absurd. Steeds met een erg strak ritme, soms oorverdovend hard maar ook bedwelmend rustig. KOLFSKOP kan het allemaal. Voorbereid ben je nooit, verrast word je altijd.

Het compleet gestoorde Gentse KOLFSKOP is een kei in het vertellen van verhalen met een duistere kwinkslag. Het drietal verkondigt totale onzin met een boodschap. Dit is een heerlijke mix tussen rock, theater, cabaret en poëzie; maar ook jazz, postrock en alles daartussen doet zijn revue.

KOLFSKOP situeert zich ergens tussen Frank Zappa en Tom Waits en verheft volgens de webzine Snoozecontrol net als deze grootheden muziek tot pure kunst. Enkele van hun vele invloeden zijn Captain Beefheart, The Birthday Party, Primus, The Doors en Kamagurka.

Gezoogd door wolven en in het gelid gehouden door zwijnen ontsproot KOLFSKOP in het najaar van 2013. Na het debuut “The Birth of a Ham” en de daaropvolgende ep “Half Man, Half Wolf, Half Boar” staat KOLFSKOP dit keer op het podium met de nieuwe plaat “Cambozola Superster”. Deze gelimiteerde ep, zelfgemaakt en origineel aangekleed – een SD-kaart verwerkt in een houten kruis – is een must have.

Na passages op Theater aan Zee, in Charlatan en in Trefpunt, is het de beurt aan 4AD. Jelle, Nicolas en Ruben Kolfskop vliegen op 27 mei rechtstreeks vanuit Absurdistan naar Diksmuidse regionen!

Hackensaw Boys
(us)

De bebaarde mannen van Hackensaw Boys charmeren met hun vrolijke americana zowel hippies, rockfanaten als punkgoeroes. Ze stonden reeds op het podium van Pukkelpop en zetten binnenkort hun cowboylaarzen op de planken van 4AD, midden in de Diksmuidse prairie!

Hackensaw Boys voeren al onder diverse kapiteins en hadden al heel wat matrozen aan boord: de band kent een lange geschiedenis met oorsprong in Charlottesville (Virginia). In huidige formatie is er slechts één stichtend lid die de woeste en kalme wateren sinds de beginjaren overwon: David Sickmen. De kwaliteit van de muziek heeft zeker niet geleden onder het dozijn aan muzikantenwissels. De band combineert de folk- en bluegrasstraditie uit de Appalachen naadloos met een energieke punkrock attitude.

In april 2016 brachten de mannen hun eerste studioalbum sinds tien jaar uit: “Charismo”, en daarmee staan ze op 27 mei op ons groene podium. Het album is genoemd naar hun huisgemaakte percussie instrument (ontworpen door toenmalig bandlid Justin Neuhardt) dat een onvervangbaar element is geworden in de unieke sound van Hackensaw Boys. Vervaardigd uit tinnen blikken, nummerplaten, een wieldop, fietsbellen… is de charismo – net zoals de band zelf –permanent onder constructie : “they make ‘em and break ‘em”, dixit Neuhardt himself. Naast de charismo en de zang bestaat de bezetting van Hackensaw Boys uit de essentiële bluegrass instrumenten banjo, gitaar, mandoline, fiddle, harmonica en contrabas.

Voor wie zich de optredens van The Reverend Peyton’s Big Damn Band en Asylum Street Spankers in 4AD herinnert (voor allen die erbij waren zal dit zeker het geval zijn), is er geen twijfel mogelijk: deze fans komen terug en zullen in hun nopjes zijn op 27 mei!

Passie en gevoel: dé twee grondbeginselen van echte bluegrass zijn niet ver te zoeken bij deze muzikanten. Al tijdens de eerste seconden van hun liveperformance weten de ruwe mannen een wonderlijke atmosfeer op te roepen die gedurende het hele concert als avondnevel rond je blijft hangen. U waant zich vanzelf als een ruiter die galoppeert tussen de groene heuvels en bossen van Noord-Amerika.