Hagar Peeters – Île d’Amour

deel een rit op carpool.be

zo 20.08.2017

| ► deuren open: 15:00 uur / begint om 15 uur | ► | ► |

Literaire happening @ Blankaart Woumen

Hagar Peeters
(nl)

VOLZET

Met Île d’Amour nemen we u opnieuw mee op uitstap voor een literaire namiddag naar het eilandje in de Blankaartvijver. Dit jaar worden we verwend want we krijgen niemand minder dan de Nederlandse auteur Hagar Peeters op bezoek! Meteen ook onze eerste buitenlandse gaste op Île d’Amour.

Hagar Peeters (Amsterdam, 1972) is al jaren bekend voor haar poëzie. Vorig jaar debuteerde ze met haar eerste roman ‘Malva’, hiermee won ze meteen de ‘Fintro Literatuurprijs 2016’. ‘Malva’ gaat over Malva Marina Reijes, de vergeten dochter van de Chileense dichter en Nobelprijswinnaar voor de Literatuur Pablo Neruda en zijn toenmalige Nederlandse echtgenote Maria Hagenaar. Malva werd geboren met een waterhoofd en stierf op achtjarige leeftijd in het Nederlandse Gouda nadat ze verstoten werd door haar vader. Hagar Peeters geeft Malva na haar overlijden een stem waarmee ze probeert een antwoord te vinden op de vraag hoe het kan dat Pablo Neruda, de held die opkwam voor de onderdrukten, het bestaan van zijn enige dochter heeft ontkend. Malva brengt dit niet enkel goed doordacht terwijl ze het leven op aarde becommentarieert maar ook op een geestige manier, ze doet dit samen met enkele zielsverwanten zoals Lucia de dochter van James Joyce, Daniel de zoon van Arthur Miller en vooral Oskar Matzerath de dwerg met zijn blikken trommel uit de gelijknamige roman van Günter Grass. Wat een geniale vondst en wat een schitterende roman! In dit sterke debuut kan Hagar Peeters haar liefde voor poëzie niet verstoppen, dit komt mede doordat ze eerder al verschillende prachtige dichtbundels schreef zoals ‘Genoeg gedicht over de liefde vandaag’, ‘Koffers zeelucht’, ‘Loper van licht’, ‘Wasdom’ …, waarmee ze al verschillende literaire prijzen won in Nederland.

Onze Nederlandse gaste Hagar Peeters zal voor een fantastische literaire namiddag zorgen terwijl ze voorleest uit eigen werk en dit in de overweldigende stilte van de Blankaart.

Praktisch:
Twee sessies om 15.00 u. en om 17.00 u. stipt. Duur: ongeveer 2 uur.

Afspraak om 14.45 u. en om 16.45 u. aan kasteel De Blankaart (Iepersteenweg 56, 8600 Woumen).
Inschrijven is niet langer mogelijk, allebei de sessies zijn volzet.

Organisatie: Muziekclub 4AD i.s.m. NP De Bron