Het Zesde Metaal (try-out)

deel een rit op carpool.be

za 15.02.2020

| ► deuren open: 20:00 uur / Het Zesde Metaal begint om 20:30 | ► 18 € Korting / 20 € VVK / 22 € Kassa / 4,40 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Het Zesde Metaal
(be)

Met een nieuwe single treedt Het Zesde Metaal weer in het voetlicht. Tid Van Ton verschijnt op vrijdag 13 september en is de voorbode van hun nieuwe album Skepsels dat op 8 november verschijnt bij Unday Records.

Om dit heuglijk nieuws kracht bij te zetten kondigt de groep rond frontman Wannes Cappelle meteen ook een tournee aan. Starten doen ze naar goede gewoonte met twee try-outs in hun favoriete club: 4AD.

Skepsels wordt de opvolger van het immens succesvolle album Calais uit 2016. De bijhorende tournee telde 140 concerten (waarvan er 50 uitverkocht waren), goed voor meer dan 30.000 verkochte tickets. De groep versierde een plaats op festivals zoals Rock Werchter, Cactus en Dranouter en mocht ook een gouden plaat en twee MIA’s in ontvangst nemen. Ondertussen behoren liedjes als Naar De Wuppe, Ploegsteert, Gie, Den Otto en Ik en Dag Zonder Schoenen tot het collectieve geheugen.