Het Zesde Metaal

deel een rit op carpool.be

za 04.02.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / Het Zesde Metaal begint om 20:30 | ► 11 € Korting / 13 € VVK / 15 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Het Zesde Metaal
(be)

Krijgt 4AD ooit genoeg van Het Zesde Metaal? Voor de vijfde maal betreden ze het podium aan de Kleine Dijk, deze keer met een gloednieuw album ‘Calais’ onder de arm.

Sinds ‘Ploegsteert’ behoort Het Zesde Metaal definitief tot de kopgroep van de Belgische muziekscène en hun ‘Nie Voe Kinders’ bevestigde de veelzijdigheid van Cappelle en co. Maar het is duidelijk nog al nie na de wuppe en Het Zesde Metaal ploegt naarstig voort met hun vierde album ‘Calais’.

Met ‘Calais’ bouwt HZM verder aan hun kenmerkende wereld: de wonderlijke, intieme en vaak trefzekere verhalen en karakterschetsen van songschrijversduo Wannes Cappelle en Robin Aerts, gestut door een stevige fond van rasmuzikanten met een heleboel kilometers op de teller. Zinderende electronica en de emotionele diepgang van de strijkersarrangementen van Tom Pintens verrijken deze keer hun universum.

Een beladen titel, een hyperpersoonlijke insteek,  donkere en bij momenten weerbarstige klanken… ‘Calais’ blijft aan de ribben kleven, en smaakt soms lichtjes wrang. Maar ‘Calais’ blijft tevens vintage Het Zesde Metaal, met plaats voor een glimlach en de nodige dosis relativering, want –getuige hun eerste single ‘Naar De Wuppe’- ‘Er wordt frequenter gefeest, dan dat er wordt gerouwd’…