Hommage aan de garage

deel een rit op carpool.be

vr 28.04.2017

| ► deuren open: 19:30 uur / Marooned begint om 19.30 | ► | ► |

concert @ Bloemmolenssite

In het kader van “Lokale Helden” (initiatief Poppunt), brengt 4AD i.s.m. CC Kruispunt en De Warme Buurt een hommage aan de garage! Vier lokale bands geven het beste van zichzelf in de garageboxen op de Bloemmolenssite, nabij 4AD. Gratis optredens van Marooned, Red Diamond, Avalon en De Verroeste Zilvermeeuwen. Allen welkom!

Marooned
(be)

19.30

Op een koude winterdag eind 2015, vonden muzikanten Frederik Denolf en Ward Spruytte elkaar na een hele tijd terug in de warme repetitiebunkers van Muziekclub 4AD.

Als fans van het zwaardere werk, schoot hun muzikale carrière uit de startblokken in de West-Vlaamse H8000- scene. De straight edge metalcore-band Spirit of Youth bepaalde eind jaren negentig het gezicht van deze hardcorescene. Zowel Frederik (drums) als Ward (gitaar) waren muzikant bij deze pionier.

Daarnaast was Frederik drummer bij Solid, Blood Redemption en Fields of Troy. Gewapend met gitaar, gaf Ward het luidste van zichzelf bij Solid en was hij bij gelegenheid te horen bij Deformity, Congress en Kingpin. Doorheen de jaren bleven deze heren getriggerd door muziek. Klaar voor iets nieuws, repeteerden ze gedurende een jaar het dak eraf. Elf nummers later, zijn ze klaar om in de Diksmuidse garage hun talent aan de buitenwereld te laten horen. Ze zijn nog steeds op zoek naar een zanger en bassist, wie zich geroepen voelt: schreeuw het maar uit op 28 april!

Red Diamond
(be)

20.15

Red Diamond bestaat uit vier jonge gasten uit Merkem, gedreven door muziek. Wanneer er een podium in de buurt is waarop ze hun talenten kunnen botvieren, klopt hun hart meteen enthousiast op een stevig (rock)ritme.

Toen ze slechts acht jaar oud waren en samen les volgden aan de muziekacademie, waren beide Maxims (Staelens en Demonie)  al met liters liefde voor muziek overgoten. Elk met een elektrische gitaar in de hand deden ze het huis van hun ouders daveren. Samen met Joren Willaert en Lieven Vanderheyden ontstond ‘Red Diamond’. In oktober 2010 startten de repetities en nog geen jaar later ondergingen ze hun vuurdoop: voor zo’n 300 aanwezigen speelden ze een set in het dorpscafé en iedereen was laaiend enthousiast.

Gedreven door deze uitbundigheid, maken de jongens sindsdien naast covers ook eigen werk en dat resulteerde in de uitgave van een eerste ep: ‘Overloaded’. Ze warmden het podium al op voor Gorki en laten zich beïnvloeden door Dave Grohl, Kurt Cobain, Kirk Hammet en Queen. Wij zijn alvast benieuwd wat deze jonge rockers te bieden hebben!

“Be prepared for the Red Diamond Eargasm!!”, dixit de jongens van Red Diamond zelf.

Avalon
(be)

21.00

Het zeskoppige Avalon zal de garage op de Bloemmolenssite volpersen met Ierse folkmuziek pur sang. Deze folkies vormen een muzikaal geheel sinds september 2015. We stellen ze aan u voor: Janne Verhelle (zang), Silke Theunynck (zang), Manjana Louwage (viool, piano, zang), Hannes Villez (bas), Robbe Deschrevel (drums) en Kobe Vandamme (gitaar) vormen het kloppend hart van Avalon. Naast (herwerkte) covers – zoals het alombekende ‘Drunken Sailor’ – brengt dit West-Vlaamse sextet ook eigen werk op de bühne. Ze combineren graag Ierse jigs met pop- en rockmuziek en kijken op naar Dropkick Murphys, Rumjacks, Flogging Molly en The Irish rovers.

Avalon kende een vliegende start: de muzikanten hebben reeds heel wat optredens achter de rug. Eind 2016 brachten ze hun debuutdemo “The King’s Command” uit. Naar eigen zeggen brengt deze verscheiden groep muziek om bij weg te dromen, om van te genieten en vooral om op te swingen. Dansen gegarandeerd!

De Verroeste Zilvermeeuwen
(be)

21.45

Karel Pannecoucke (zang en bas), Dirk Lemaire (drums) en Dieder Geldof (zang en gitaar) noemen zichzelf graag ‘De Verroeste Zilvermeeuwen’. Maak u klaar voor een aha-erlebnis: dit trio is actief sinds 2014, naar aanleiding van een optreden voor het zilveren huwelijk van een familielid. De instrumenten van de bandleden vergaarden al enkele jaren roest en moesten teruggevonden worden onder meerdere lagen stof. AHA, vandaar dus die bandnaam! Om de simpele reden dat er niet veel dieren zijn met ‘zilver’ in hun naam, doopten deze heren zichzelf tot ‘De Verroeste Zilvermeeuwen’.

De tijd was gekomen om de muzikale hobby terug op te pikken. Sinds dat ene optreden in 2014 stond het trio te popelen om er terug in te vliegen (letterlijk dan) en zo geschiedde: de repetities volgden elkaar op. Ze kiezen er resoluut voor om covers te spelen van Bruce Springsteen, Talking Heads, Pixies, The Killers, The Editors, The Black Keys, … en onderhouden zo hun techniek. Karel, Dirk en Dieder spelen muziek omdat ze dat graag doen, en daar houden wij van!