Hotel Vlaanderen

deel een rit op carpool.be

vr 08.07.2016 - za 27.08.2016

| ► deuren open: 19:00 uur / begint om | ► | ► |

tentoonstelling @ Hotel Oud Vlaanderen

Hotel Vlaanderen

Op ontdekking gaan, of eerder iets ontvluchten, is van alle tijden. Ergens onderdak, shelter, bescherming of asiel zoeken evenzeer. Het blijft smeulen in het DNA van de oorspronkelijk zwervende mens. Of het nu vanuit, sociale, ideologische, biologische of economische beweegredenen is, zowel fysiek of mentaal kan door noodzaak aan betere oorden, betere tijden of een helder denken, gezocht worden naar een rustpunt, een oase of een anonieme plek, een tijdelijke of permanente vrijplaats.

Een hotel staat in deze context vooral voor reizen, rondtrekken, ontmoeten, ontdekken, grenzen verleggen … maar ook soms voor schuilen, ontvluchten of onderduiken, verdwijnen … Een hotel kan symbool staan voor luxe, ontspanning of avontuur, maar heeft ook soms een eenzame, anonieme, onzedige, of duistere kant … Vanuit het verleden of direct gepuurd uit de actualiteit inspireert het gegeven mateloos.

De geschiedenis leert ons veel, maar soms ook zeer weinig … en Vlaanderen is voor velen onder ons toch nog het centrum van de wereld …

 Onder de vleugels van Stad OnderStroom brengt curator Peter Defurne dit jaar opnieuw een tiental kunstenaars samen die rond dit centraal gegeven werk presenteren, op locatie gecreëerd, of vanuit de thematiek, de infrastructuur of de historiek, op een specifieke manier gepresenteerd.

 ‘Hotel Vlaanderen’ is deze zomer voor twee maanden een artistiek rustpunt, een smeltpunt van invloeden, een ontmoetingsplaats voor zoekende zielen.

Met werk van:

Elise Boucquez
Elke D’haenen
Liesbeth Spruytte
Peter Defurne
Gilbert Degryse
Chris Vanderschaeghe
Peter Simoen
Frederick Durnez
Matthias de Wolf
Saskja Snauwaert
Christophe Denys
Siegfried Vynck

Praktisch:

Hotel Oud Vlaanderen | Grote Markt 27  | Diksmuide

Gratis toegankelijk voor publiek van 9 juli tot 27 augustus elke zaterdag, zondag  van 14 tot 18 uur en de maandagvoormiddag.
Tevens open op  21 juli en 15 augustus.

Vernissage is op vrijdag 8 juli vóór het concert van Evil Empire Orchestra
Finissage met interventies is op zaterdag 27 augustus