I H8 Camera

deel een rit op carpool.be

wo 21.07.2021

| ► deuren open: 15:30 uur / I H8 Camera begint om 16:00 | ► / Gratis € Kassa | ► Zittend evenement |

concert @ Bloemmolens

Sinds 2001 vormt Stad Onderstroom een prikkelende mix van gratis culturele activiteiten op unieke locaties: concerten, openluchtfilms, exposities, theater, eetcultuur en literatuur. Voor Stad Onderstroom bundelt Muziekclub 4AD de krachten met De Filmclub, vzw De Bron/Natuurpunt, Restaurant Water&Vuur en Curatoren Peter Defurne en Christophe Denys. Deze zomer strijkt Stad Onderstroom neer in De Bloemmolens (Beerstblotestraat 1).

Voor alle Stad Onderstroom-activiteiten is reserveren verplicht via www.4ad.be, behalve voor Kapitein Stroomloos (reservatie via info@waterenvuur.be)

Met dank aan Neoprojects.

I H8 Camera
(be)

I H8 Camera, het enigmatische improcollectief rond ceremoniemeester Rudy Trouvé, speelt ten luister op Stad Onderstrooms Nationale Feestdag.

Het minste wat je van I H8 Camera kan zeggen is dat ze spelen, ze spelen om het spel, ze spelen om het plezier van het spel en ze hopen dat het publiek van hun speelplezier geniet. Improviseren als het leven zelve. Oorspronkelijk werd de band opgericht rond 2009, wanneer er eens één of twee leden van de Love Substitutes verstek moesten geven, maar er nog steeds een kans bestond dat de geboekte live show kon doorgaan. Ontstaan vanuit een samenloop van omstandigheden, brengt I H8 Camera dan ook pure improvisatie met een steeds veranderende line-up aan muzikanten, die zich meestal bevinden in de sferen rond het Heaven Hotel-label.

Honderd procent improvisatie en minstens tweehonderd jaar ervaring op het podium. I H8 camera kent geen songs, enkel de obscure aanwijzingen van ringmeester Rudy Trouvé (in de trant van “Gij zijt vandaag een Bulgaarse trompetspeler op reis in Zuid-Afrika.”) geven de richting van I H8 Camera aan. En die richting leidt de aanwezige rasmuzikanten en het publiek present naar nieuwe muzikale paden, soms met heel scherpe bochten onderweg, interessant, uitdagend en vaak briljant. Iedere jam wordt op gang getrokken door een andere muzikant, die de show meeneemt richting pure noise, spaced-out elektronica of solo’s op een wateremmer. Alles kan, alles mag in dit onderzoek naar de grenzeloosheid van de improvisatie.

Voor de 191ste verjaardag van België, maakt I H8 Camera de oversteek van Antwerpen naar Diksmuide. Op onze 21 juli-viering zal I H8 Camera bestaan uit ceremoniemeester, zanger & gitarist Rudy Trouvé (dEUS, Dead Man Ray en vele vele andere), Jef Mercelis op analoge synth, Matt Watts, Elko Blijweert (tevens Dead Man Ray), drummer Teun Verbruggen, gitarist Teuk Henri (Sharko, Mercelis) en Daan Stuyven op bas (nogmaals Dead Man Ray en bekend van zichzelve).