Intergalactic Lovers (try-out)

deel een rit op carpool.be

zo 06.03.2022

| ► deuren open: 20:00 uur / Intergalactic Lovers begint om 20:30 | ► 19 € Korting / 21 € VVK / 23 € Kassa / 4.60 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Intergalactic Lovers
(be)

Met hun zwijmelende, dromerige poprockmuziek was Intergalactic Lovers te zien op zowat elk Belgisch festival (Cactus, Dour, Lokerse Feesten enz.), lieten ze op hun gemak de AB drie keer vollopen en kloppen ze hard op de deur van de internationale doorbraak. Hun gelauwerde platen ‘Greetings & Salutations’, ‘Little Heavy Burdens’ en ‘Exhale’ ontroerden in al hun eenvoud, met in een glanzende hoofdrol de warme stem van Lara Chedraoui.

Anno 2022 staat de band er terug. De Aalsterse vrienden, zangers Lara Chedraoui, gitarist Maarten Huygens, bassist Raf De Mey en drummer Brendan Corbey kennen elkaar ondertussen door en door. En net zoals bij vorige albums vertrok de band vanuit de vraag: ‘Wat willen we deze keer bereiken met een nieuwe plaat?’. Lara vertelt: ‘Mensen in beweging brengen, dát werd het doel.

De ideeën kwamen, maar ook een wereldwijde epidemie die de plannen van de band danig in de war stuurde. Niet enkel hun opnames in Malta werden gecanceld, maar –vooral- zangeres Lara werd ernstig getroffen door het virus tijdens de eerste golf, en is nog steeds aan het revalideren. De opnames werden verkast naar Wallonië, onder auspiciën van producer Luuk Cox (Shameboy). Geraakt aan haar belangrijkste medium, haar stem, werd het opnameproces van het nieuw album Liquid Love er eentje van geduld uitoefenen en volharding. Vooruitgeschoven singles Bobbi, Lost en Crushing beloven alvast dat de band nog steeds grossiert is fijngevoelige poprock, met intelligente teksten en meeslepende melodieën.

Live wist Humo dit te schrijven over hun passage op Pukkelpop 2021: ‘De band schipperde op een dunne grens tussen ontroering en enthousiasme, en nam het publiek steeds bij de hand. De Lovers hebben een live-reputatie om u tegen te zeggen en maakte die gisteren volmondig waar. Wat een band, wat een frontvrouw, wat een show.’ En daar hebben wij werkelijk niets aan toe te voegen!