Jimmy Diamond + Ramkot

deel een rit op carpool.be

za 28.11.2020

| ► deuren open: 20:00 uur / Ramkot begint om 20:30 | ► 7 € Korting / 9 € VVK / 2.20 € UiTPAS Kansentarief | ► Zittend evenement |

concert @ 4AD

Terug muziek in onze zaal! We houden het veilig dankzij volgende maatregelen:

  • Tickets kunnen enkel online besteld worden, er is geen avondkassa.
  • Tickets kunnen individueel gekocht worden of per bubbel van 2, 3 of 4 personen. Bestel alle tickets voor jouw bubbel in één order, zo zitten jullie zeker samen.
  • Tijdens deze indoor evenementen is het dragen van een mondmasker verplicht.
  • Kom zeker op tijd en volg bij het binnenkomen van de zaal de richtlijnen en de instructies van onze 4AD-medewerkers.

Ramkot
(be)

Met passie voor de beter uitgevoerde afbraakwerken: ramrock by Ramkot.

Broers Tom en Tim Leyman, aangevuld door brother from another mother Hannes Cuyvers doen het hard sinds eind 2017 met de onversneden rock’n-roll van Ramkot. Eind 2019 kwam hun debuut EP uit, met RHEA’s Jorge Van De Sande aan de knoppen. En hiermee nestelde het Gentse Ramkot zich duidelijk in de stream van het Beter Belgisch harder gitaarwerk. Er wordt gehuild als een Wolfmother in de song Red, de betere bombastische gitaarsolo –genre Led Zep– uitgehaald in Valium, en Broken Thighs trekt zich op gang met een T. Rex glamrock riffke. Stoner- en hardrock met een scheut psychedelica en branie, die het gemunt heeft op uw heuppartijen, in de beste traditie van Queens of The Stone Age, Triggerfinger, RHEA, The Sore Losers of zelfs Millionaire.

Radio Willy en StuBru verklaarden zich reeds fan van hun cocky cock rock en speelden zo ook hun jongste single Bangarang, een met distortion, marshall stacks en waanzin geïnfuseerde cover van Skrillex. Ramkots releaseshows vielen helaas in het water door u-weet-wel, maar hun tijdloos recept zal steeds blijven smaken. Bon appetit!

Jimmy Diamond
(nl)

Jimmy Diamond doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, als backing band van Strand Of Oaks en een debuutplaat gemixt door Arjan Miranda van Black Mountain, hebben ze alvast de juiste geloofsbrieven in de hand om onze onverdeelde aandacht te trekken!

De Nederlanders van Jimmy Diamond, in een vorig leven opererend als de potige bluesrockers van RUV, vormen de Europese linker- en rechterhanden van Tim Showalters Strand Of Oaks. Zo komt het dat je Jim Zwinselman en de zijnen vast al aan het werk gezien hebt met hun grofkorrelig groovende sound. Als Jimmy Diamond staan ze op eigen benen, maar het muzikaal DNA blijft hetzelfde.

Strand Of Oaks staat gekend voor zijn loner-folk en ingetogen americana à la nouveau, maar even goed ambitieuze rocksongs, epische gitaarsolo’s en een heftige teug psychedelica. Jimmy Diamond spreekt dezelfde taal en oogst dezelfde melancholie als Strand of Oaks. Hun single Airplane vervoert ons naar de seventies, lichtjes geïnfuseerd met blues, met gitaren die wijds en zijds klinken en escapistische lyrics. De demo werd gemixt door Arjan Miranda van Black Mountain, nog zo’n band die eigenzinnig de sixties en seventies herconfigureert en van zijn nostalgietrip een hedendaags emotioneel avontuur maakt. Tim Showalter zelve kijkt goedkeurend toe, hoe zijn ‘Ollanders’ gewapend met onder meer een onorthodoxe pedal steel hun eigen retrorock voor de toekomst maken.