John Cale – De Kerstbestanden

deel een rit op carpool.be

za 20.12.2014

| ► deuren open: 20:00 uur / begint om | ► | ► |

John Cale
(uk)

Welshman John Cale is bekend van zijn werk met The Velvet Underground en vermaard om zijn eigenzinnige solo-oeuvre. Platen als ‘Vintage Violence’, ‘Paris 1919’ en ‘Music For A New Society’ zijn standaardwerken geworden. Ook later werk als ‘Songs For Drella’ en ‘Shifty Adventures in Nookie Wood’ tonen een gevarieerd en onvermoeibaar muzikant. Voor GoneWest laat John Cale zich inspireren door het verhaal van ‘De Kerstbestanden’. Deze wereldpremière is zijn enige concert in België in 2014.

Update
Op zaterdag 20 december, om 20 uur, brengt de legendarische muzikant, componist en producer John Cale nieuw en bekend werk tijdens zijn concert ‘De Kerstbestanden’ in de concerttent op ‘Peace Village’ in Mesen.

Cale zal niet alleen zijn meesterwerk ‘Paris 1919’ integraal opvoeren met orkest, maar presenteert tegelijk in wereldpremière nieuwe composities die geïnspireerd zijn op het verhaal van de Kerstbestanden, de officieuze verbroedering tussen de strijdende partijen tijdens de kerstperiode 1914.
Welschman John Cale is vooral bekend van zijn werk met ‘The Velvet Underground’, maar is ook vermaard omwille van zijn eigenzinnige solo-oeuvre. Platen als ‘Vintage Violence’, ‘Paris 1919’ en ‘Music For A New Society’ zijn standaardwerken geworden.

‘Paris 1919’
‘Paris 1919’ is een epische revisie van de westerse geschiedenis door de ogen van de dadaïstisch-surrealistische Cale. In het kader van de artistieke herdenking van WOI zullen de poëzie en rijkdom van Cales chef-d’oeuvre een nieuwe betekenis en zeggingskracht krijgen, mede door de uitzonderlijke setting aan de frontlijn.

Concert in het kader van ‘GoneWest’
Het concert past in GoneWest, het culturele evenementenprogramma van de Provincie West-Vlaanderen voor de herdenking van WOI en vindt plaats tijdens de periode waarin de Kerstbestanden herdacht worden.