King Champion Sounds + Go March

deel een rit op carpool.be

ma 14.07.2014

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

King Champion Sounds
(nl/uk)

Jonge honden en oude rotten verenigd onder vocale aanvoering van G.W. Sok (ex-The Ex) nemen je mee voor een dolle eclectische rit doorheen hun gezamenlijke platenkast.

King Champion Sounds ontsproot aan het brein van Ajay Saggar (The Bent Moustache, Donkey, Dandelion Adventure). De zevenkoppige bende bestaat uit twee gitaren, bas, drum en twee hoornspelers. De vocalen en de lyrics zijn voor rekening van G.W. Sok (drie decennia lang opperhoofd van het weergaloze The Ex) die trouw blijft aan zijn onnavolgbare stijl vol tegendraadse poëzie en recht voor de raap parlando.
De groep gaf haar eerste concert in 2013, als one-off support voor en op vraag van Mike Watt (Minuteman, Stooges en fIREHORSE). Na het horen van het King Champion Sounds debuut Different Drummer (Wormer Bros Records, 2013) eisten niemand minder dan Yeah Yeah Yeahs vervolgens dat ze de support voor hun Amsterdamse Paradiso show zouden verzorgen. Sonic Youth’s Thurston Moore gaf zijn zegen (‘I love this band’) en ook muziekjournalistenland zag dat het goed was.
‘Kiezen is verliezen’, zo moeten ze bij King Champion Sounds gedacht hebben. We horen The Fall, Can, Sun Ra, Captain Beefheart, P.I.L. en King Tubby, stuk voor stuk in hun meest dansbare bui. Postpunk, dub, reggae, (free) jazz, wereldmuziek en shoegaze passeren beurtelings de revue. King Champion Sounds behoort tot het lekkerste dat ons de laatste jaren vanuit het Noorden op ons bord is komen vallen. Zowel op plaat als live een absolute must!

Go March
(be)

De muziek van het Antwerpse Go March leunt sterk aan bij de instrumentale post- en krautrock waarin bands als Trans Am en Maserati zo meesterlijk uitblinken.

Go March lijkt het beste tot zijn recht te komen in een grijs grootstedelijke landschap gedomineerd door beton, vervallen glorie en afbrokkelende industriële architectuur. De soundtrack voor een helse rit op een Oost-Duitse Autobahn, de koplampen genadeloos gericht op de in het grauwe ochtendlicht opdoemende urban jungle. Alsof het IJzeren Gordijn ergens dwars door de Scheldestad liep. Gitaren, synths en drums versmelten tot een perfecte en urgente symbiose die sterk aanleunt bij de instrumentale post- en krautrock waarin bands als Trans Am en Maserati zo meesterlijk uitblinken.
Gitarist Philipp Weies doet in Go March zijn Duitse roots alle eer aan en maakte eerder al het mooie weer bij Manngold en Arno. Drummer Antoni Foscez kennen we van Statue en toetsenist Hans De Prins verdiende zijn sporen bij Broken Glass Heroes en Shun Club. Hun gelijknamige debuut (in eigen beheer) dateert van eind vorig jaar en kon rekenen op heel wat positieve aandacht. Hapklaar is het niet, maar wie zich complexloos laat meedrijven op hun dreigende klanken en zijn verbeelding de vrije loop laat, gaat een fantastische live-ervaring tegemoet.