Kurt Overbergh – I just don’t understand Nick Cave

deel een rit op carpool.be

do 17.06.2021

| ► deuren open: 20:00 uur / Kurt Overbergh begint om 20:30 | ► 7 € Korting / 9 € VVK / 11 € Kassa / 2.20 € UiTPAS Kansentarief | ► Zittend evenement |

monoloog @ 4AD

Terug muziek in onze zaal! We houden het veilig dankzij volgende maatregelen:

  • Tickets kunnen enkel online besteld worden, er is geen avondkassa.
  • Tickets kunnen individueel gekocht worden of per bubbel van 2, 3 of 4 personen. Bestel alle tickets voor jouw bubbel in één order, zo zitten jullie zeker samen.
  • Tijdens deze indoor evenementen is het dragen van een mondmasker verplicht.
  • Kom zeker op tijd en volg bij het binnenkomen van de zaal de richtlijnen en de instructies van onze 4AD-medewerkers.
Kurt Overbergh – I Just Don’t Understand Nick Cave
(be)

Kurt Overbergh, artistiek directeur van AB en 4AD-vriend aan huis, transformeert tijdens ‘I Just Don’t Understand Nick Cave’ tot een gepassioneerd chroniqueur van Nick Cave.

Van de grimmige koning van de postpunk, predikant van het donkere levenslied, tot de Dirk De Wachter van alternatievelingen in een mid-life crisis: Nick Cave is het allemaal met verve. Opperfan Kurt Overbergh vertelt over zijn relatie met Nick Cave in 10 persoonlijke verhalen, een gedreven monoloog waar cumshots, duende, murder ballads, Stack’ O Lee en een 150 miljoen oude brachiosaurus nooit ver weg zijn. Maar gelukkig is er vooral heel veel plaats voor muziek.

AB’s Kurt Overbergh neemt jullie bij de hand in deze trip. Kurt Overbergh is meer dan bezield van muziek, hier is sprake van een hartstochtelijke liefde, voor jazz in het bijzonder, maar evengoed black metal, of eender welke artiest die met ‘the spirit’ op het toneel verschijnt. En sinds hij in 1987 ‘Stranger In A Strange Land’ (Bram Van Splunteren) zag, over Cave’s Berlijnse periode, is Overbergh is door-en-door fan van Nick Cave. Hoewel fan eerder een understatement is, en rabiate fanatiekeling een betere beschrijving, want wie legt in godsnaam 8.192,17 km af om Cave live te zien?

In ’15 maakte Overbergh een road movie voor de radio over de levensjaren van Billie Holiday in New York. En in ’17 trok hij opnieuw naar The Big Apple om voor Canvas Norman Dolph (producer van ‘The Velvet Underground & Nico’) te interviewen. Kurt Overbergh is dan ook een geboren verteller en we leggen héél graag ons oor te luister naar zijn verhalen over De Grote Nick Cave.