La Cuneta Son Machin

deel een rit op carpool.be

ma 24.07.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / La Cuneta Son Machin begint om 20:30 | ► | ► |

concert @ 4AD

La Cuneta Son Machin
(ni)

De muziek van het Nicaraguaanse La Cuneta Son Machin ademt de woorden ‘fun’ en ‘feest’ uit. Verwacht u aan een aanstekelijke sound van het soort waarop het bijzonder moeilijk stilstaan is.

La Cuneta Son Machin vermengt verschillende Zuid-Amerikaanse muziekstijlen tot een latinohutsepot en giet daar nog eens een stevige dosis balkan, funk, pop en rock bovenop.

In de Nicaraguaanse muziektraditie speelt storytelling een hoofdrol. La Cuneta Son Machin slaagt erin de traditionele muziekstijlen chinamera en folklorico te verbinden met humor en hedendaagse muziek, waardoor traditie opnieuw hip wordt en de muzikanten zowel hun thuisland representeren, als hedendaags genoeg klinken om de wereld rond te reizen. De muzikanten creëren een universum waarin beide muziekstijlen samensmelten tot een geheel van vrolijke feestmuziek mét inhoud.

Geloofsbrieven? Ze hebben meer dan 125.000 volgers op Facebook en hun meest recente album ‘Mondongo’ werd vorig jaar genomineerd in de categorie ‘Best Latin Rock, Urban or Alternative Album’ voor de Grammy’s (!). Hiermee stond het album naast releases van internationale bekendheden Pitbull en Bomba Estereo. Voor de allereerste keer werd een Nicaraguaanse band genomineerd en voor de allereerste keer krijgen wij bezoek vanuit Nicaragua in Diksmuide! Bereid u voor op een zomers feestje!