Left Lane Cruiser + Monstera Deliciosa

deel een rit op carpool.be

vr 20.11.2015

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► 6 € Korting / 8 € VVK / 10 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Monstera Deliciosa
(be)

21.00

De trippende ruimtereizigers van Monstera Deliciosa zweven, aangevoerd door ex-Ugly Papa Dr. Dekerpel, door een universum van proto-punk, swampy blues, voodoo rock, science fiction en exotica. Onder invloed van Earthless, de vroege Pink Floyd of andere substanties, voeren ze je mee naar een onwerelds psychedelisch universum.

Monstera Deliciosa vastpinnen op één genre is onbegonnen werk. Dr. Dekerpel, Guy Wille, Kris Demets en Hans Vandemaele putten uit jaren muziekervaring en brengen, als oude rotten in het vak, naar eigen zeggen een mix van ‘exotic psych garage voodoo SF rock’n’roll’. Met een instrumentarium uit de sixties en seventies (drums, bass, gitaar, moog, orgel en enkel fascinerende vintage keyboards) en een gezamenlijke voorliefde voor exotische akkoorden, vreemde toonladders en geschifte akkoordprogressies brengen ze eclectische nummers, diepgeworteld in de psychedelica.

De band verenigt het beste uit de werelden van stonerrock, psychedelica en garage rock. Live zorgen ze voor een muzikaal orgasme doorheen het tijdruimtecontinuüm dankzij de kosmisch verrijkende visuals van Jos Tacovich. Hun set is opgebouwd rond improvisatie, waardoor elk live-optreden een andere extase teweeg brengt, bij band én publiek!

Left Lane Cruiser
(us)

22.00

Een avondje old school garage bluesrock! Left Lane Cruiser ontvingen we in 2012 als duo. Voor hun nieuwe plaat ‘Dirty Spliff Blues’ lijfden ze een extra bandlid in: een skateboard slide-gitarist. En die speelt exact op wat zijn functieomschrijving doet vermoeden: een tot slidegitaar omgeturnd skateboard. Faut le voir!

Met een extra muzikant staat Left Lane Cruiser garant voor nóg rauwere garage blues, want Left Lane Cruiser tapt nog steeds uit hetzelfde vaatje als labelgenoten (Alive Records!) Black Diamond Heavies, The Black Keys en Soledad Brothers. Ze leerden de ‘stiel’ door te spelen op feestjes van vrienden, op de straathoeken van hun hometown Fort Wayne (Indiana) en urenlange jams in hun eigen garage. Hun motto: alles kan dienst doen als instrument – van vuilnisbakken, over verfblikken, ladders en autovelgen… tot nu dus ook een skateboard!
LLC maakt zompige country blues gemixt met snijdende garage punk die live inslaat als een bom. Stichtend lid Frederick ‘Joe’ Evans IV is meesterlijk op zijn slide guitar, terwijl Brenn Beck achter een gigantische basdrum tekeer gaat, en intussen ook nog harmonica en een waar arsenaal aan percussiemateriaal mismeestert.

Na een aantal zelfgeproducete EP’s, tekenden ze in 2007 bij Alive Records waar ze intussen vijf platen uitbrachten. Hun muziek schopte het tot de soundtrack van ‘Breaking Bad’ en intussen touren ze als vanouds op het Amerikaanse en Europese continent met een zinderende verbetenheid. Advies van het huis: kom hun uitstekende live-reputatie gewoon aan den lijve ondervinden!