Saddle For Sale + Leo Welch

deel een rit op carpool.be

za 14.05.2016

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► 7 € Korting / 9 € VVK / 11 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Saddle For Sale
(be)

21.00
Breng alvast uw cowboyhoed en –boots mee, want van bij de lost highway aan Oostende, Texas, presenteert 4AD Saddle For Sale, een eclectische mix van outlaw country, rockabilly en roots.

Wijlen Hank Williams, de onvolprezen hillbilly Shakespeare van de countrymuziek, knikt vast en zeker goedkeurend mee tijdens de repetities van Saddle for Sale. Lyrics over de peilloze troosteloosheid van het leven, een wasbord die de heilloosheid van de liefde verklankt, moordmuziek vermomd als huppelende deuntjes, maar dan gevuld met donkere personages levend aan de zelfkant van de maatschappij, … Saddle For Sale bundelt de klassieke country- & rootselementen in een eigenzinnige moonshine cocktail, gekruid met een weergaloze portie blues.

Huil mee met Saddle For Sale’s instant classic ‘Ol No. 7’, neem een stevige Jack Daniels in de hand en weet dat Oostende zich vanaf nu in de eindeloze vlaktes bevindt van Texas, ergens tussen Dallas en Waco!

Leo Welch
(us)

22.00

Anno 1932 ziet Leo ‘Bud’ Welch het levenslicht in Sabougla, Mississippi. Houthakker ‘for a dollar a day’, gospelzanger, een gemiste auditie bij B.B. King… zijn bestaan leest als een modderige delta blues-parabel, met een goed eind. ‘Bud’ releaset zijn eerste plaat op 81-jarige leeftijd en stampt nu ook op de planken bij 4AD! Praise the lord!

 

Mississippi in het jaar 2014: de heimat van de blues is stil en verlaten, de cotton fields zijn ingeruild voor grootschalige sojavelden, de oude plantagehuizen vormen verweerde getuigen uit lang vervlogen en vaak gruwelijke tijden. Maar muziek laat zich niet temmen, en nog steeds vormt de blues de kloppende hartenslag van ruraal Southern America. Ten bewijze: Leo – voor de vrienden ‘Bud’- Welch. Onder de arm genomen door enkele nobele bluesliefhebbers, verrast Welch, als kranige 81-jarige, de wereld met zijn ‘Sabougla Voices’, een plaat tot aan de nok gevuld met down-and-dirty blues, maar gedrenkt in de traditie van gospel. God (of de Duivel) zijn nooit ver weg, eerlijke rechttoe rechtaan lyrics ontroeren steeds opnieuw… Opvolger ‘I Don’t Prefer No Blues’ borduurt verder op ‘Sabougla Voices’, maar nog net iets steviger geworteld in de delta blues-traditie.

Welch en zijn muziek staan haaks op deze tijden, waar piepjonge youtube-sterren en hun ’10 seconds of fame’ vaak volledig inwisselbaar zijn. Welch is een rasecht muzikant, een getalenteerd vakman, die jaren gesudderd heeft in het stoofpotje van de modderige delta.