Lost in Kiev + BOLT RUIN

deel een rit op carpool.be

vr 24.05.2019

| ► deuren open: 20:00 uur / BOLT RUIN begint om 20:30 | ► 10 € Korting / 12 € VVK / 14 € Kassa / 2,80 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

BOLT RUIN
(be)

BOLT RUIN is de nieuwste aanwinst in de Belgische elektronicascene. Met trots presenteert deze eenmansband vanavond zijn kersverse titelloze debuut, uitgebracht op Consouling Sounds.

Het vooraanstaande Gentse kwaliteitslabel Consouling Sounds huisvest sinds kort naast Amenra, BARST, Madensuyu, Inwolves … ook BOLT RUIN, ofte Brecht Linden.

Linden, een naar Gent uitgeweken Limburger, maakt met zijn debuut een verpletterende indruk. Indiestyle, Echoes and Dust, Knack Focus: ze zijn het er unaniem over eens. De zes tracks die BOLT RUIN koortsachtig uit zijn gitaar en elektronica wringt, weten te beroeren. Live wordt het een gesamtkunstwerk, waarbij intrigerende visuals de gelaagde composities ondersteunen.

“Atmosferische korrelige texturen, gedrenkt in een dreigende sfeer, voortgestuwd door smerige bassen en gebroken beats. Het beweegt zich tussen de energie van hardcore punk en de delicaatheid van klassieke muziek.”, omschrijft Linden zijn muziek treffend in Knack.

Compromisloos verwerkt Linden enerzijds eigen veldopnames, samples van een Bulgaars koor en cello-arrangementen van Dialect (Dense Truth) en experimenteert hij anderzijds met voorwerpen als printplaten en een speelgoedgitaar doorheen de onstuimige elektronica. De beklijvende melodieën steken af tegen het donkere kleurenpalet en creëren een filmische nuance, die zalft en troost. Mooi meegenomen in de allesvernietigend sound van BOLT RUIN die verdrinkt in distortion.

Lindens gedrevenheid vertaalt zich tot op het fysieke: de Gentenaar liet voor het artwork van zijn debuut het binnenwerk van een cilinderslot tatoeëren op zijn lichaam. Dat slot symboliseert de spanningsboog tussen robuustheid en fragiliteit, wat BOLT RUIN probeert te vertalen in zijn muziek.

BOLT RUIN maakt verre van hapklare muziekjes en mainstream zal het nooit worden, maar spannend des te meer. Fans van Forest Swords en Ben Frost zullen hiervan gulzig smullen!

Lost in Kiev
(fr)

Rauw en gedreven, energiek en sferisch: Lost in Kiev levert met hun derde album Persona een dijk van een postrockplaat af en stelt die graag aan u voor in 4AD.

Lost in Kiev creëert filmische eigentijdse postrock volgestouwd met anekdotes, filosofische reflecties en verhalen. De visuals tijdens liveoptredens schenken fictieve personages een eigen leven en versterken het verhalende karakter van de muziek, wat resulteert in een allesomvattende ervaring voor het publiek.

De Parijzenaren brachten in het verleden een paar albums uit op het Belgische label Dunk! Records (Nuit Noire – 2007 en Motions – 2012). Ze speelden met dit werk twee indrukwekkende shows op het vooraanstaande Dunk!festival. Hun nieuwste release Persona wordt heel binnenkort uitgebracht op Pelagic Records. Daarmee heeft Lost in Kiev een discografie waarin een heel spectrum aan emoties wordt verkend.

De filmische postrock op Persona verhaalt over de fragiele verhouding tussen artificiële intelligentie en de mens van vlees en bloed in een fictieve toekomstige context. Wat als onze samenleving gedrenkt is in technologie en we – nóg meer dan vandaag – door het leven gaan als voorgeprogrammeerde robots? Stof tot nadenken.

De band gaat resoluut voor eigenzinnige traditionele postrock opgesmukt met synths en elektronica en schuwt niet voor post-metal uithalen. Zonder aan intensiteit in te boeten, kiest Lost in Kiev voor kortere tracks dan in hun vroegere repertoire met een hoog DIY-gehalte. Geen samples, maar eigen spoken words vormen een rode draad doorheen de muziek. Intens en sferisch dus, maar Lost in Kiev klinkt tegelijk ook heftig en explosief.

Mogwai, Russian Circles, Red Sparowes, 65daysofstatics, Cult of Luna en/of Maybeshewill in je platenkast? Meet Lost in Kiev!