Madensuyu + Innerwoud

deel een rit op carpool.be

za 03.03.2018

| ► deuren open: 20:00 uur / Innerwoud begint om 20:30 | ► 13 € Korting / 15 € VVK / 17 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Innerwoud
(be)

Een man. Een contrabas. De diepe doordringende drones, opgetrokken uit een verwrongen contrabas en gedrenkt in melancholie, banen zich een weg doorheen je bloedbaan om zich te nestelen in je hart. Ontsnappen wordt moeilijk…

Innerwoud is de Gentenaar Pieter-Jan Van Assche (muzikant bij Zura Zaj). Geïnspireerd door traditionele muziek van IJsland en Canada, maakt Pieter-Jan sinds drie jaar als Innerwoud sferische muziek die zweeft tussen ambient, drone en neoklassiek.

Innerwoud gaat tot het allerdiepste. Met verschillende lagen contrabas en enkele subtiele elektronische effecten creëert Innerwoud een hypnotiserend mooi geluid, die voor de ene ondraaglijk zwaarmoedig klinkt en voor de ander kan dienen als een hoopgevende inspiratiebron.

Van Assche bespeelt zijn instrument vol tederheid en passie, en dat hoor je. Met zijn strijkstok, getokkel en voetpedaal creëert hij een donkere, minimalistische, meditatieve sound waarin ondoorgrondelijkheid de bovenhand viert. De ingetogen en lyrische melodieën vormen een bevrijdend lichtpuntje, als een onscherp licht die voortdurend priemt door de duisternis.

Pieter-Jan bracht zijn debuut Mirre (2015) uit op het Gentse kwaliteitslabel Consouling Sounds (Amenra, CHVE, The Black Heart Rebellion, Thisquietarmy…). Mirre wordt overstelpt door lovende woorden: bijzonder sfeervol, oprecht, intens, heerlijk, wondermooi, uniek, indrukwekkend… en krijgt een gemiddelde score van meer dan 90% in verschillende reviews. Nog steeds niet overtuigd? Ongetwijfeld maakt Innerwoud live een verpletterende indruk op jou in 4AD!

Madensuyu
(be)

Rauwe emoties, integriteit en een compromisloze houding vieren bij Madensuyu de bovenhand. De eerlijkheid en de gedrevenheid spatten ook live van het podium af, tezamen met een hoop bloed, zweet en tranen, want voor minder gaan ze niet.

Het Gentse duo timmert al bijna twee decennia compromisloos aan een eigenzinnige loopbaan die voor het grote publiek begon in 2004, met het wegkapen van de derde plaats op Humo’s Rock Rally. Ondertussen breiden ze op eigen tempo een indrukwekkend oeuvre aan elkaar: van de mokerslag van een debuutalbum A Field Between (2006, eigen beheer) tot het zo nodig nog straffere D is Done (2008, eigen beheer) en Stabat Mater (2013, eigen beheer). Onlangs verzorgden ze bovendien de soundtrack voor de documentaire Rabot (voorgesteld op Film Fest Gent 2017).

De sound van Madensuyu evolueerde van hevige noiserock met luid drumgeroffel en staccato gitaren, tot rockmuziek waarin melodie en rust meer ruimte krijgen en het spanningsveld van oorverdovende stilte meesterlijk bespeeld wordt. PJ Vervondel en Ylode De Gezelle creëren een geheel eigen muzikaal alfabet, weliswaar met flarden Sonic Youth, Mogwai, Shellac of Radiohead in zijn meest experimentele bui, maar is nergens definitief op vast te pinnen.

We kijken reikhalzend uit naar de nieuwe lp Current (februari 2018, UNDAY records), waarop Ylode zijn gitaar inruilt voor toetsen. Ongetwijfeld is deze plaat opnieuw van een intensiteit die je bij je nekvel grijpt. We zijn alvast benieuwd welk handgemaakt, fysiek element Madensuyu dit keer aan het album toevoegt.

Madensuyu moet zowat de meest energieke en originele band zijn die ons landje rijk is, waardoor we hen met tonnen enthousiasme voor de zesde maal een plaats op ons podium aanbieden!