Manngold De Cobre + Sonido Gallo Negro

deel een rit op carpool.be

za 21.03.2015

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Manngold De Cobre
(be)

Gitarist Rodrigo Fuentealba (onder meer Fifty Foot Combo en Gabriel Rios) en tenorsaxofonist Peter Vermeersch (de vermaarde kopman van Flat Earth Society) bundelden hun krachten en obsessies in MannGold de Cobre, zowaar een big band. Twee drums, twee gitaren en een bas weten zich geflankeerd door een heuse blazerssectie.

Zelf omschrijven ze het als een energieke massieve, hypnotische sound, van kosmische jazz en film noir sfeerbeelden, lyrische scapes, noise, free jazz en andere fijne herrie met echo’s en sferen van Sun Ra, Neu, Miles Davis’ Bitches Brew en MC5.

Live trekt MannGold de Cobre met haar originele sound een muur van dynamiek op. De band combineert het beste uit rock, punk, psychedelica, avant-garde, hedendaagse klassiek en minimalisme en dit alles met een orkestrale grootsheid.

Sonido Gallo Negro
(mex)

Sonido Gallo Negro (‘het geluid van de zwarte haan’) is een verbluffend instrumentaal combo uit Mexico City. Sinds 2011 zetten ze de Mexicaanse underground in lichterlaaie met hun gewaagde mix van Latijns-Amerikaanse stijlen als cumbia, huayno, sonidero, boogaloo en chicha, rijkelijk overgoten met een 60’s sausje. Instrumenten als de Hammondorgel en de theremin zorgen voor een psychedelisch en on-Mexicaans tintje.

Sendero Mistico (2014) is hun tweede album en meteen ook de eerste niet-Afrikaanse release op Glitterbeat Records (onder meer Tamikrest en Bombino). Het geheel ruikt sterk naar spaghetti western soundtracks en surf, maar verraadt evenzeer een grote liefde voor all things indie.

Sonido Gallo Negro staat met één been in de sixties en met het andere in een spannende kosmopolitische wereld. Excentrieke muziek met een perfect evenredig afgemeten dosis exotica èn psychedelica. Te ontdekken!