Meridian Brothers + Condor Gruppe

deel een rit op carpool.be

ma 20.07.2015

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Meridian Brothers

(co)

Happy weirdness: kernachtiger kunnen we de muziek van Meridian Brothers niet samenvatten. Ze zijn van Colombia, en ze doen met latin wat Frank Zappa met jazz deed: zowel meesterlijk beheersen als binnenstebuiten keren en in honderden richtingen tegelijk uitsturen.

U bent fan van Tom Zé? Dan zal je smullen van Meridian Brothers! En iedereen anders eigenlijk óók: Elbis Alvarrez, het brein van de band, voert een troep rare kwieten aan die een radicale frisse wind blazen door cumbia, old school salsa en suikerzoete latin pop.

De warm aanbevolen bloemlezing Devocion: (Works 2005-2011) introduceerde Meridian Brothers buiten de avant-gardeminnende kringen van Bogota. En hun laatste worp Salvadora Robot bevestigt: deze muzikale avonturiers kennen de tradities, verzetten bakens en verleggen grenzen tot op onbereikbare hoogtes. En om het af te werken… doen ze er nóg een schepje bovenop!

Condor Gruppe

(be)

Instrumentals, en géén postrock? Condor Gruppe speelt het klaar: hun debuutplaat Latituds del Cavall ademt filmmuziek, maar dan in de kraut- of surfrockvariant.

‘Een heerlijke muzikale trip over stoffige wegen en nachtelijke woestijnlandschappen’, volgens Focus Knack! En wel met topmuzikanten van Creature With the Atom Brain, Meuris, White Circle Crime Club, Mauro & The Grooms en Flying Horseman.