Meskerem Mees

deel een rit op carpool.be

vr 19.11.2021

| ► deuren open: 20:00 - 23:00 uur / Meskerem Mees begint om 20.30u | ► 12 € Korting / 14 € VVK / 16 € Kassa / 3.20 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

Ticketverkoop start op donderdag 20 mei om 11u.

Meskerem Mees
(be)

Slechts heel af en toe kan een song je totaal overrompelen, klikt die zich vast in je ziel en weet je het heel zeker, dit is meer dan bijzonder. En dat is exact wat gebeurde na het beluisteren van Meskerem Mees.

Zo’n dikke twee jaar geleden stond ze voor het eerst op de planken en sindsdien gaat het erg hard voor Meskerem Mees. Laureaat van Soundtrack, supports voor The Bony King of Nowhere en Jan Verstraeten en een laaiende recensie van haar preselectie tijdens Humo’s Rock Rally later, het gaat Meskerem Mees voor de wind. Met haar debuutsingle ‘Joe’ verovert Meskerem medio 2020 de ether en àlle harten. ‘Joe’ stoomt direct door tot de eerste plaats in De Afrekening van Studio Brussel.  Ook toonaangevende buitenlandse media als Consequence of Sound (USA) en FIP Radio (Fr) vallen als een blok voor de jonge Oost-Vlaamse. Zelfs in cultuurarme coronatijden is Meskerem in 2020 niet van het podium weg te slaan en een mooie reeks zomerconcerten volgt. In het najaar breekt ze definitief door tot het grote publiek met haar vaak onherkenbare maar geniale covers in het vrijdagse ochtendblok van Michèle Cuvelier op Studio Brussel.

Met een intrigerende stem, akoestische gitaar omgegord en trefzekere lyrics, extra ondersteund door de cello van haar buddy Febe, speelt Meskerem gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs met begeesterende melodieën die bijwijlen doen denken aan Melanie, Soko of Angel Olsen. Ondanks haar jonge leeftijd, slechts 20 jaar op de teller, klinkt Meskerem Mees als een tot wasdom gekomen artieste, met teksten die beïnvloed zijn door o.a. Bob Dylan. Earcandy voor de meerwaardezoeker!

  • facebook

    Facebookpagina Meskerem Mees

  • bekijk video

    Meskerem Mees – Joe (A film by Merel Matthys)