Meta and the Cornerstones + Jamaican Jazz Orchestra

deel een rit op carpool.be

vr 16.10.2015

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► 8 € Korting / 10 € VVK / 12 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Jamaican Jazz Orchestra
(be)

21.00

Jamaican Jazz Orchestra is het project van Wouter Rosseel, beter bekend als de gitarist van ‘s lands grootste reggaetrots: Pura Vida.

 

Wowie heeft een tienkoppige band rond zich verzameld, en hun mix van reggae, rocksteady, ska en jazz heeft het op uw heupen gemunt! Inspiratie halen ze niet bij de minsten: The Skatalites, Ernest Ranglin, Monty Alexander, Bob Marley, Jackie Mittoo… Gooi er ook nog een vleugje Django Reinhardt tegenaan en het plaatje is compleet: schitterende jazzy vibes van eigen kweek!

Vanavond brengen ze hun debuutplaat mee: loop alvast warm met de good vibes van vooruitgeschoven single ‘Lions’!

Meta and the Cornerstones
(sn/us)

22.00

Meta and the Cornerstones horen, is instant verkocht raken: warm, positief en onwijs verslavend. Voor al wie de traditie én de toekomst van de reggae wil beleven!

 

Meta Dia, geboren en getogen in Senegal, luisterde al op jonge leeftijd naar traditionele, lokale Afrikaanse muziek en grote internationale artiesten als Bob Marley en James Brown. Hij was nog maar net veertien toen hij in de straten van Dakar voorbijgangers trakteerde op de grooves en reggae-tunes van Gregory Isaacs!

Meta maakte de oversteek naar New York, en zijn toptalent werd er opgemerkt door de bloeiende, lokale hiphop-scene. Na een trits samenwerkingen vormde Meta uiteindelijk zijn eigen band: Meta and The Cornerstones.

De stem van Meta is jaloersmakend krachtig, en zijn songschrijftalent kleurt groen, geel en rood onder een Afrikaanse zon. Want hoezeer Meta met beide benen in de reggae-traditie staat, aan zijn Afrikaanse roots kan hij niet ontkomen. En met zijn teksten in Frans, Engels, Wolof en Fula verlegt hij grenzen én bouwt hij bruggen. Faut le faire!

In de woorden van legendarische reggae-producer Clive Chin: ‘Meta and the Cornerstones herleidt reggae weer tot de essentie!’

  • facebook

    Facebookpagina Meta and the Cornerstones

  • bekijk video

    Meta and the Cornerstones – Price of Everything

  • website

    Official website Meta and The Cornerstones