Michael Price Trio + Illuminine

deel een rit op carpool.be

wo 21.10.2015

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► 7 € Korting / 9 € VVK / 11 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Michael Price Trio

(uk)

21.00

U kent Michael Price misschien als soundtrackartiest voor de Britse serie ‘Sherlock’ of de film ‘Children Of Men’. In 2012 tekende hij bij ambientlabel Erased Tapes (Nils Frahm, A Winged Victory For The Sullen, Ólafur Arnalds) en daarop verschijnt nu zijn langspeeldebuut ‘Entanglement’: een neoklassiek pareltje!

‘Entanglement’ is de dieppersoonlijke vertaling van Price’ obsessies voor muziek, liefde, fysica, en de samenhang tussen alle dingen. Hij speelt met structuur vs vrijheid, chaos vs controle, en de schoonheid van een klassiek instrumentarium vs. het massieve van moderne machines. ‘Schitterend debuut’, concludeert Rolling Stone!

Live bedient Price zich van piano en elektronica, en laat hij zich bijstaan door een cellist (Peter Gregson) en een sopraan (Ashley Knight). Verwacht u dus aan akoestische klankenpracht, gelaagde elektronische klanktapijten én een aan perfectie grenzende precisie.

Illuminine
(be)

22.00

Illuminine is het project van de jonge Leuvenaar Kevin Imbrechts. Voor debuut ‘#1’ trok hij naar IJsland om samen met Birgir Jón Birgisson (producer van onder andere Sigur Rós) en Christophe Vandewoude (Isbells) zijn uitgepuurde songs op plaat te zetten.

In de stilte van de nacht ontwaakt Kevin Imbrechts als Illuminine – in zijn slaapkamer, in het gezelschap van een gitaar en een handvol effectpedalen. Jarenlang pielde de Leuvenaar heimelijk met soundscapes en gitaarnummers, maar nu trotseert hij voor het eerst het daglicht.

Op ‘#1’ staan veertien sobere, minimalistische songs die, zonder omleiding, de weg naar het hart volgen. Illuminine regelt het verkeer aan het kruispunt waar ambient samenkomt met neoklassiek en postrock. ‘#1’ klinkt van opener ‘Dualisms’ tot afsluiter ‘Svengali’ warm en koud tegelijk; het type album dat veel zegt met weinig woorden. Serene en bevlogen eenvoud, voorzichtig afgekruid met melancholie.