Mocambo + Témé Tan

deel een rit op carpool.be

ma 28.07.2014

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Mocambo
(be/br)

Mocambo is het gezamenlijk project van de Belgo-Braziliaanse zanger en rapper Alessandro Vlerick (aka Le Tagarel) en Tim – Tartaruga – Wulleman (saxofonist bij Windub en Voodoo District).

De Braziliaan en de Westhoeker legden de basis voor hun muzikale exploten tijdens een lange reis door Brazilië, waar ze een veelheid van genres en lokale muziekstijlen exploreerden. Ook de naam ontsproot aan het Braziliaanse erfgoed. De Mocambo’s waren gemeenschappen van slaven die hun lot ontvlucht waren en diep in het Braziliaanse binnenland nieuwe dorpen gingen vormen. Ze vertegenwoordigden de opstand tegen de slavernij en waren een veilige haven voor vluchtelingen van diverse origine.
Om de unieke Mocambo-sound vorm te geven werkten het duo samen met multi-instrumentalist Témé Tan, de Braziliaase gitarist Pablo Casella, percussionist Stephen Scharmin en bassist Jan-Sebastiaan Degeyter. Voor de eerste single ‘Salvador’ schakelden ze de hulp in van vaste partner in crime DJ Iron, die de scratches voor zijn rekening nam. De track kreeg al support van DJ’s Mukambo en TLP en er zullen er ongetwijfeld nog vele anderen volgen. Mocambo staat garant voor een meeslepende cocktail van Braziliaanse klanken, afro-beat, jazz, hiphop en funk met lyrics in het Frans en het Portugees. Eerlijk, organisch en divers!


Témé Tan
(be/cd)

Témé Tan is de nom de plûme van de in Congo geboren Brusselaar en multi-instrumentalist Tanguy Haesevoets. Zijn muziek bevindt zich op het spanningsveld tussen funk, singersong en Afrikaanse ritmes.

Als kind groeit Témé Tan op in zijn geboorteland Congo, waar hij de basis voor zijn rijke muzikale persoonlijkheid legde. Wanneer zijn familie Kinshasa verlaat neemt hij geuren, kleuren, beelden en gesyncopeerde ritmes met zich mee, een amalgaam aan latere inspiratiebronnen.
Na Granada, Brussel, Kyoto en Guatemala is het in onze eigenste Ardennen dat Témé Tan de rust en het isolement vindt om klank aan zijn ritmes te geven. Zijn allereerste album ‘Matiti’ (2011, TTR) is vanzelfsprekend rijk aan invloeden en brengt een spannende en samenhangende mix tussen afro en latin, soul en indie. De melodieën zijn meestal in het Frans en soms in het Lingala gezongen. Traditionele Afrikaanse ritmes worden ondersteund door moderne beats en elektronische instrumenten. Een verslavende en overtuigende combinatie die het beste van de wereld verenigt! Témé Tan maakt ook deel uit van Mocambo en komt deze avond solo de zaal op de juiste temperatuur brengen.