Mutual Benefit + Yuko

deel een rit op carpool.be

zo 25.05.2014

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► | ► |

concert @ 4AD

Mutual Benefit
(us)

Het unieke nomadische muzikale project van multi-instrumentalist Jordan Lee. Voor fans van Akron/Family, de vroege Sufjan Stevens en Devendra Banhart.

Wie zijn verkiezingskater wenst door te spoelen of even behoefte heeft aan een politieke time-out, kan terecht in 4AD voor twee fijne concertjes.
Mutual Benefit, het project (afwisselend solo of met band) van multi-instrumentalist Jordan Lee, liet net een eerste album op de wereld los. Dat prachtige en warme plaatje kreeg de naam Love’s Crushing Diamond (Other Music Recording Company) mee. De barokke en fijnbesnaarde folksongs liggen in de lijn van The Microphones, Mercury Rev, Danielson Family, Akron/Family, Devendra Banhart en een vroege Sufjan Stevens. De muziek is tijdloos zacht en vloeiend met een mooi afgemeten dosis reverb en doet je denken aan flikkerende glimwormpjes en lichtjes ruisende boomkruinen in een warme zomernacht. De Mutual Benefit nummers zijn nomadisch tot stand gekomen en opgenomen onderweg in motels, hotelkamers en op treinen. Met songs die zowat het halve Noord-Amerikaanse continent beslaan en die vol zitten met veldopnames, waan je je als vanzelf in een muzikale en poëtische roadtrip. Mutual Benefit predikt geen revolutionaire of hippe sound maar kan wel prat gaan op één die tot in de puntjes klopt. Live wordt Jordan (gitaar, synths en zang) bijgestaan door zijn zus Whitney Lee (zang, synths) en verder nog een bassiste, gitariste en een percussioniste.

Yuko
(be)

Yuko slaat met haar derde worp nieuwe richtingen uit. De typische signatuur – grillige pop met barokke elementen – wordt doorspekt met sporen uit klassieke muziek.

Het Gentse Yuko brengt in april haar derde full album uit op Unday Records (Trixie Whitley, Flying Horseman, Dans Dans). Long Sleeves Cause Accidents wordt de opvolger van de zeer goed onthaalde voorgangers For Times When Ears Are Sore(Debonair, 2008) en As If We Were Dancing (Unday Records, 2011). Yuko slaat met haar derde worp nieuwe en gedurfde richtingen uit. Dit bijzonder mooie plaatje is ons al ter ore gekomen en we kunnen u verklappen dat de typische Yuko signatuur – grillige, onvoorspelbare pop met barokke elementen – verder verfijnd wordt. Er duiken opvallend veel sporen van klassieke muziek en opera op. Zo kwam sopraan en jong operatalent Deborah Cachet bijvoorbeeld haar stem lenen voor de plaat.
Het album werd opgenomen in de huisstudio van frontman Kristof Deneijs, met gitarist Jasper Maekelberg achter de knoppen (o.a. Sophia, Mintzkov en Jef Neve). Yuko is intussen ook tot een nieuwe bezetting gekristalliseerd, deze bestaat uit Kristof Deneijs (zang/gitaar), Karen Willems (drums – Zita Swoon Group/Inwolves), Jasper Maekelberg (gitaar – Faces On TV) en Thomas Mortier (bas – Ministers van de Noordzee). Long Sleeves Cause Accidents vertelt een boeiend en gelaagd verhaal, een nieuw hoofdstuk in het Grote Yuko boek dat ze graag aan u komen voorstellen.