Nocturne STROOM/LIJN

deel een rit op carpool.be

zo 19.08.2018

| ► deuren open: 18:00 uur / wandeling begint om 19:00 | ► | ► |

tentoonstelling @ Broederschool Diksmuide

Nocturne STROOM/LIJN

Onder de vleugels van Stad Onderstroom brengt curator Peter Defurne dit jaar opnieuw een zestiental kunstenaars samen om tijdens deze editie rond het centraal gegeven STROOM/LIJN werk te presenteren.  Er wordt in situ gecreëerd, of vanuit de thematiek, de infrastructuur, de actualiteit of de historiek, wordt bestaand werk aan de locatie verbonden.

Deelnemende kunstenaars: Saskja SnauwaertChristophe DenysPeter Simoen, Tiemke Gauderis, Rik Delrue, Diederick Nuytens, Sven Verhaeghe, Jolijn Baeckelandt, Ann Sophie Deproost, Donacienne Wittewrongel, Jill Vandorpe, Tom van Ryckeghem, Simon Barroo, Matthieu Lobelle, Peter Defurne en Nienke Baeckelandt.

Programma

SPLIT, Citywalk

Simon Barroo deelt d.m.v. een wandelperformance de stad op in diverse blokken. Het woord SPLIT is de leidraad, de infrastructuur van de stad dicteert het parcours.
Praktisch: start wandeling om 19.00 u. aan 4AD. We eindigen aan de expo STROOM/LIJN in de oude Broederschool.

Rondleiding

Tijdens de rondleiding wordt meer context gegeven bij de werken en/of de kunstenaars.
Praktisch: de rondleidingen starten om 20.00 u. en om 20.30 u. Inschrijven is niet nodig, stipte aanwezigheid is vereist. Duur: +/- 1 uur.

Concert Uma Chine

Om 22.00 u. is er een schitterende muzikale afsluiter van de nocturnes. Een uniek concert op een unieke locatie! Zie hiernaast.

Restaurant Stroomloos

Het openluchtrestaurant Stroomloos opent uitzonderlijk haar deuren op zondag. Van zodra de wandelperformance met Simon Barroo erop zit, kan er aangeschoven worden aan tafel voor democratische prijzen. Kom dus langs met een lege maag en proef van de heerlijke gerechten van kok Tijl (Water en Vuur)!

Praktisch

Gratis toegankelijk.
Locatie: oude Broederschool (Oostendestraat 9, 8600 Diksmuide)

Uma Chine
(be)

22.00

Het Gentse Uma Chine houdt het midden tussen roots en electronica, het menselijke (hUman) en de maChine. Een jonge, eigenzinnige band waar het spelplezier van afdruipt!

Frontvrouw Nele De Gussem (Maya’s Moving Castle, Future Old People Are Wizards, Inwolves) nam een aantal ijzersterke muzikanten uit de Gentse pop- en jazzscene onder haar vleugels en fuseerde in Uma Chine ieders talent tot een sterk amalgaam aan sixties psychedelica en eigentijdse synthpop (Indiestyle).

De zwoele, dromerige stemmen van zusjes Rana en Sherien Holail Mohamed (Binti) verleiden elke luisteraar en harmoniseren wondermooi met de jazz- en experimentele achtergrond van Simon Raman (drums – Steiger, Ivy Falls), Nils Vermeulen (bas – Jukwaa) en Koen Quintyn (synths – St. Grandson). Uma Chine creëert een universum waarin de extremen van pop en jazz mooi samensmelten en de onconventioneel gestructureerde songs zich een weg banen tussen het toegankelijke en het moeilijk grijpbare.

De wortels van Uma Chine ontsproten pas een jaar geleden en ondanks dat de debuutsingle Screens nog maar recentelijk op het publiek werd losgelaten, stond de jonge band al op een van de hoofdpodia tijdens de Gentse Feesten, werd ze al getipt door De Standaard en De Morgen én verzorgde ze reeds het voorprogramma van Mauro Pawlowski. Het eerste album wordt verwacht in februari 2019 bij het Antwerpse label Starman Records (Pascal Deweze, Guido Belcanto, Danny Blue and the Old Socks…) en klinkt alvast veelbelovend.

Uma Chine neemt je binnenkort mee op een psychedelische zoektocht vol zoete, rauwe en spannende avonturen met een magisch-realistische inslag!