Nocturne STROOM/LIJN

deel een rit op carpool.be

zo 05.08.2018

| ► deuren open: 18:00 uur / rondleiding begint om 19:00 | ► | ► |

tentoonstelling @ Broederschool Diksmuide

Nocturne STROOM/LIJN

Onder de vleugels van Stad Onderstroom brengt curator Peter Defurne dit jaar opnieuw een zestiental kunstenaars samen om tijdens deze editie rond het centraal gegeven STROOM/LIJN werk te presenteren.  Er wordt in situ gecreëerd, of vanuit de thematiek, de infrastructuur, de actualiteit of de historiek, wordt bestaand werk aan de locatie verbonden.

Deelnemende kunstenaars: Saskja SnauwaertChristophe DenysPeter Simoen, Tiemke Gauderis, Rik Delrue, Diederick Nuytens, Sven Verhaeghe, Jolijn Baeckelandt, Ann Sophie Deproost, Donacienne Wittewrongel, Jill Vandorpe, Tom van Ryckeghem, Simon Barroo, Matthieu Lobelle, Peter Defurne en Nienke Baeckelandt.

Programma

Rondleiding

Tijdens de rondleiding wordt meer context gegeven bij de werken en/of de kunstenaars.
Praktisch: de rondleidingen starten om 19.00 u. en om 19.30 u. Inschrijven is niet nodig, stipte aanwezigheid is vereist. Duur: +/- 1 uur.

Lezing Sven Verhaeghe

Sven Verhaeghe licht om 20.30 u. zijn project ‘We are Water’ toe, waarbij hij ook de link legt met de tentoonstelling STROOM/LIJN.
Isara, Songs of the valley is een poëtisch filmessay met als belangrijke ingrediënten de natuur, seizoenen, rituelen, maar ook mensen.

Performance Diederick Nuyttens

Diederick presenteert om 22.00 u. Burning Building in samenwerking met muzikanten Pieter Nolf en Yannick Dumarey (beiden members van Embers). Een audiovisuele pyroperformance.

Praktisch

Gratis toegankelijk.
Locatie: oude Broederschool (Oostendestraat 9, 8600 Diksmuide)