Nordmann plays Dementia

deel een rit op carpool.be

vr 24.03.2017

| ► deuren open: 20:00 uur / Nordmann begint om 20:30 | ► 7 € Korting / 9 € VVK / 11 € Kassa | ► |

concert + film @ 4AD

Nordmann plays Dementia
(be)

De dreigende ondertoon in de muziek van Nordmann sluit naadloos aan bij de mysterieuze sfeer van de cult-klassieker ‘Dementia/Daughter of Horror’ uit 1955. In het kader van JazzLab Series vertoont 4AD in samenwerking met de Diksmuidse Filmclub ‘Dementia’ op groot scherm, met meeslepende livemuziek gebracht door Nordmann.

De veelzijdigheid van Nordmann toont zich reeds bij de samenstelling van de band: een gitarist die opgroeide in Newcastle en een bassist uit Overpelt, die samen met twee Gentse muzikanten een band oprichtten na enkele jamsessies aan het Gentse conservatorium in 2012. Kort daarna won het kwartet de Muziekmozaïek Award en de Storm!-contest. En daarmee was hun palmares nog niet afgerond: de jonge jazzmuzikanten behaalden de tweede prijs én de publieksprijs in de Humo’s Rock Rally van 2014. Een jaar later lanceerde Nordmann het debuut ‘Alarm!’.

Nordmann wordt wel eens in één adem genoemd met Taxiwars en STUFF. Het viertal ontwikkelde echter een eigen unieke sound. De avant-gardejazzband brengt een mix van jazz en rock met een grote dosis experiment en improvisatie. Zoals de Nordmann spar bekend is om haar vastzittende naalden, zo blijft de muziek van Nordmann een tijd lang in je hoofd nazinderen.

Nu eens is het de zinderende tenorsax die de kop opsteekt en als een alarm door de muziek heen klinkt, dan zijn het weer de meeslepende gitaarriffs die de luisteraar weten te vervoeren .Ook de indringende ritmes eisen uw aandacht snel op. De kompanen improviseren vol passie over een onheilspellende baslijn – of zo lijkt het toch, want de eigenzinnige muziek van Nordmann vormt één samenhangend bedacht geheel dat de zintuigen prikkelt.

Eigenzinnig is ook het nieuwe project van Nordmann, waarbij de jongens composities brengen passend bij de uiterst bizarre film noir ‘Dementia/Daughter of Horror’. In dit verhaal ontwaakt een jonge vrouw in een louche hotelkamer uit haar nachtmerrie en trekt ze de stad in. Een nacht vol geweld en waanzin volgt, ergens waar de grens tussen droom en werkelijkheid vervaagt.