prof. dr. Patrick Meire

deel een rit op carpool.be

di 08.03.2022

| ► deuren open: 19:30 uur / Prof. Dr. Meire begint om 20:00 | ► 8 € Korting / 10 € VVK / 12 € Kassa / 2.40 € UiTPAS Kansentarief | ► Zittend evenement |

Lezing @ 4AD

prof. dr. Patrick Meire
(be)

Prof. Dr. Meire doceert ecosysteembeheer aan de universiteit van Antwerpen, maar als hoofdtaak wil hij zijn onuitputtelijke kennis over het klimaat doorgeven. Want kennis is het begin van een betere wereld.

Tijdens ‘‘Vlaanderen waterarm? Staan onze polders straks droog?’ vertelt Prof. Dr. Meire over de toekomst van de polders. Want we kunnen er niet meer om heen, we kunnen het niet langer negeren en de tijd is overrijp voor actie: ons land wordt de laatste jaren geteisterd door intensere hittegolven en periodes van langdurende droogte. Maar dit was slechts een voorproefje van wat zal komen.

Het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen is een absolute must maar daarnaast moeten we ons ook aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. En hierin speelt water en ons waterbeheer een cruciale rol. Maar hoe gaan we ons waterbeheer moeten aanpassen? En moeten we enkel het waterbeheer aanpassen of moeten we ook onze manier van werken, leven en aan landbouw doen aanpassen? Welke rol kan natuur spelen in zowel adaptatie als mitigatie?

Kortom, hoe passen we ons aan en hoe zullen de polders er binnen 50 jaar uitzien: een droge vlakte waar mens, dier en plant afzien of een rijk geschakeerd landschap met water voor mens, dier en plant? Visionair, uitermate boeiend en heel veel stof tot nadenken: laat je meenemen door het verhaal Prof. Dr. Meire en wie weet, veranderen wij wel mee onze toekomst.