Peace To The World: vredesmanifestatie

deel een rit op carpool.be

za 25.08.2018

| ► deuren open: 14:00 uur / de vredesmanifestatie begint om 14:00 | ► | ► |

concert @ Grote Markt Ieper

Peace To The World: vredesmanifestatie

14.00

In 1918 eindigde de Eerste Wereldoorlog. Nu, 100 jaar later, komen we samen om de toekomst, de hoop en de heling te vieren. Een vredesmanifestatie als slotakkoord van GoneWest, de vijf edities durende herdenking van de Provincie West-Vlaanderen. In talloze culturele vormtalen, zoals dans, theater, muziek en woord, hebben artiesten gereflecteerd over oorlog en de verwoestingen.

Oproep van Wim Opbrouck:

We kunnen de GoneWest-reeks niet in stilte eindigen, vele artiesten zullen ook nu het beste van zichzelf geven. Voor elk van ons en voor de komende generaties. Terugkijken naar de waanzin van oorlog, stilstaan in het hier en nu, maar ook vooruitkijken naar de toekomst. We willen een statement maken, een signaal geven aan de wereld: dat het beter kan. Anders kan.
En dat er liefde is.
Ik nodig hiertoe tientallen inspirerende artiesten én u allen uit! Het slotevenement van GoneWest is een manifestatie op de Grote Markt van Ieper. We ‘bezetten’ de iconische vredesstad twaalf uur lang om het einde van de Eerste Wereldoorlog te herdenken met een krachtig signaal van verzoening, hoop en solidariteit. Kom op 25 augustus massaal naar de grote markt van Ieper om twaalf uur lang de vrede te vieren en een statement te maken tegen oorlog en geweld waar ook op de wereld. Peace to the world!

Met onder meer:
Einstürzende Neubauten, Raymond van het Groenewoud, Willem Vermandere, Tom Lanoye,
Wannes Cappelle, Jan De Smet, Coope, Boyes en Simpson, Laïs, De Propere Fanfare, Ewan McLennan, Billie Kawende, Koninklijke Harmonie Ypriana, Roland Van Campenhout, Brihang, Stijn Meuris, Témé Tan, Orchestre International Du Vetex, Gabriel Rios, We Shall Overcome Band (met Wim Opbrouck, Axl PelemanSerge Feys, Ron Reuman en Roeland Vandemoortele) …