Portland (try-out)

deel een rit op carpool.be

za 29.02.2020

| ► deuren open: 20:00 uur / Portland begint om 20:30 | ► 13 € Korting / 15 € VVK / 17 € Kassa / 3,40 € UiTPAS Kansentarief | ► Staand evenement |

concert @ 4AD

De ticketverkoop voor dit concert start op donderdag 19 december om 18:00 u.

Portland
(be)

Met de oorwurm Pouring Rain behaalde Portland de gouden medaille in De Nieuwe Lichting 2018 (Stubru). Sindsdien speelt de band keer op keer voor uitverkochte zalen. Vanavond stellen ze hun schitterende debuutalbum vol dromerige indiepop/americana aan ons voor.

Portland weet te overtuigen in het Belgische muzieklandschap. In 2016 behaalde Portland, toen nog als duo, een finaleplaats in Humo’s Rock Rally. Frontman Jente Pironet en toetseniste/zangeres Sarah Pepels laten zich sindsdien vergezellen door Gill Princen op keyboards en Arno De Bock op drums (allen met wortels in de pop- en rockschool PXL in Hasselt). Dat blijkt een succes: met glans kroonden ze zich in 2018 tot De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.

De lovende juryverslagen en reviews spraken boekdelen. Zo schreef De Morgen: “Met ‘Pouring Rain’ legden ze meteen één van de allermooiste songs van deze editie voor, waarin woorden als “etherisch”, “americana” en “tijdloos” spontaan verschenen in notitieboekjes.”

Portland – genoemd naar de gelijknamige stad in de V.S. waar inspiratiebron Ellioth Smith een tijdlang verbleef en die tevens bekend is om zijn singer-songwritertalenten – zoekt grenzen op tussen hedendaagse indiepop, traditionele singersong, aardige americana en folk, en flirt met elektronica. Het gitaargetokkel van Pironet vervlecht moeiteloos met de keys van Pepels en hun wondermooie vocals doen ons opstijgen naar hogere oorden. Het dromerige geluid van Portland zweeft tussen weemoed en hoop. Voor de meerstemmige samenzang boordevol nuance en subtiliteit, gaan we helemaal overstag.

Na het succes van Pouring Rain, de daaropvolgende uitverkochte clubtour (ook bij ons) en hun passage op zowel Rock Werchter als Pukkelpop, duikt Portland de studio in met David Poltrock. Het resultaat is het schitterende debuutalbum Your Coulours Will Stain. De aanstekelijke singles Killer’s Mind, Lucky Clover en Expectations zijn opnieuw een schot in de roos. Na hun uitverkochte show in AB (november 2019), bereiden ze zich bij ons voor om in Het Depot (maart 2020) opnieuw voor een volle zaal te spelen. Wees dus snel als je dit concert wil meepikken!