Restaurant Stroomloos ‘Tais-Toi et Sois Belge’

deel een rit op carpool.be

wo 21.07.2021

| ► deuren open: 18:00 uur / Restaurant Stroomloos 'Tais-Toi et Sois Belge' begint om 18.30 | ► | ► Zittend evenement |

openluchtrestaurant @ Bloemmolens

Sinds 2001 vormt Stad Onderstroom een prikkelende mix van gratis culturele activiteiten op unieke locaties: concerten, openluchtfilms, exposities, theater, eetcultuur en literatuur. Voor Stad Onderstroom bundelt Muziekclub 4AD de krachten met De Filmclub, vzw De Bron/Natuurpunt, Restaurant Water&Vuur en Curatoren Peter Defurne en Christophe Denys. Deze zomer strijkt Stad Onderstroom neer in De Bloemmolens (Beerstblotestraat 1).

Voor alle Stad Onderstroom-activiteiten is reserveren verplicht via www.4ad.be, behalve voor Kapitein Stroomloos (reservatie via info@waterenvuur.be)

Met dank aan Neoprojects.

Restaurant Stroomloos ‘Tais-Toi et Sois Belge’

Voor het culinaire luik van Stad Onderstroom nodigt Kapitein Zonderstroom u uit in z’n openluchtrestaurant ‘Stroomloos’ voor zijn Diners Insolites. Drie bijzondere avonden op één uitzonderlijke locatie. Voor buitengewoon gewone mensen.

Op de Nationale Feestdag herkauwt Kapitein Zonderstroom de Brabanconne en serveert ze op tricolore wijze op het bord.

Zonderstroom rumine le Brabanconne et le sert sur l’assiette en mode tricolore.

Menu – 12€ per gerecht

* “aanvaard ons kracht en het bloed van onze adren”:

ceviche / escabeche (in Spaans bloed gemarineerde Noordzeevis) // poisson de la mer du Nord mariné dans du sang espagnol

* “wees immer uzelf en ongeknecht”: spacepancake, vleugels, zure room, hennep // crêpe spatiale, ailes, crème aigre, chanvre

* “onze ziel en ons hart zijn u gewijd”: paardenoog, carpaccio van ossenhart, Keiemsche Witten

oeil de cheval, carpaccio de coeur de boeuf, Keiemsche Witten

Inschrijven via 051 511 511 of info@waterenvuur.be .
Proviand vanaf 18u30, openlucht op de site van de imposante Bloemmolens te Diksmuide

Westtoer presenteert Diners Insolites waarbij diverse chefs uit de Westhoek diners samenstellen organiseren met (grensoverschrijdende) streekproducten. Van uitgebreide sterrendiners, tot democratische & familievriendelijke maaltijden/hapjes. Voor elk wat wils! Meer info via www.toerismewesthoek.be