Rocket From The Tombs + Mind Rays

deel een rit op carpool.be

di 15.12.2015

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► 12 € Korting / 14 € VVK / 16 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Mind Rays
(be)

21.00

Nummers die lekker flirten met de twee-minuten-grens, absolute no-nonsens attitude en zo vuil als uw kleinste die terugkomt van bosklassen. Zie hier: garage punk à la Mind Rays.

Gent 2013, AA Gent neemt zijn intrek in de Ghelamco Arena en onder een volle maan houden vier nachtwolven Mind Rays boven het doopvont. De Vlaamse primitieven Sis, Christophe, Jean-Michel en Mikel houden het met Mind Rays rokerig ruw en zo strak als uw broeksknoop na de kerstkalkoen. Passages in de Geniepigen Drauk, Iron Muide, In De Ruimte en Incubate Festival bevestigen wat u al vermoedde: een knallende live-reputatie onder de noemer ‘alles kapot’. Na een split-epeetje met zielsverwanten Teen Creeps brengen ze hun eerste cassette uit, met songs als ‘Creek’, een uit zijn distortion-voegen barstende moshpitter, die inbeukt op uw hart, hoofd én onderste ledematen.

Mind Rays, in het ‘Grote Allesomvattende Woordenboek van Punk en Verwanten’ stilletjesaan zijn plek aan het veroveren tussen MC5 en Mudhoney.

Rocket From The Tombs
(us)

22.00

Clevelands eerste en meest notoire punkensemble is terug en hoe. Met een nieuw album op zak en pissiger dan ooit tevoren, maken Crocus Behemoth en de zijnen het 4AD-podium onveilig. Luid en hard, snel en vuil, ongecensuurd en gefrustreerd, herrijst Rocket From The Tombs uit zijn assen!

 

Van juni 1974 tot augustus 1975 wordt –het op sterven na dood- industriële Cleveland opgeschrikt door de ongebreidelde energie van Rocket From The Tombs. Geïnspireerd door de muziek van The Stooges en Lou Reed, speelt de band slechts een handvol legendarische shows (waarbij ze maar liefst vier drummers verslijten!). Een blitzcarrière van veertien maanden later geven ze er al de brui aan. En toch… Rocket From The Tombs werd meer dan een levende legende. Oerpunkklassiekers als ‘Life Stinks’ en ‘Thirty Seconds Over Tokyo’ schreeuwen de unheimliche sfeer van de prepunk uit: wrange, snijdende songs over de verveeldheid en rusteloosheid van de Amerikaanse jeugd.

Crocus Behemoth en de betreurde Peter Laughner vervolgen later hun weg bij het al even befaamde Pere Ubu, Gene O’Connor en Johnny Madanksy vervullen de rangen bij de heerlijk sjovele Dead Boys. Een legende in de maak, en zelfs Rocket From The Crypt ontleent zijn naam aan de band.

In juni 2003, tegen alle verwachtingen in, slaan de overlevende leden terug de handen in elkaar voor een waanzinnige tour, gevolgd door een eerste cd-opname in 2010: ‘Barfly’. 2015 wordt gekenmerkt door de geboorte van ‘Black Record’. Acht nieuwe RFTT-tracks, aangevuld met klassiekers als ‘Sonic Reducer’, ‘Read It And Weep’ en een cover van The Sonics’ ‘Strychnine’. Decennia rauwe energie en ervaren vakmanschap, staan garant voor een stevige klap in uw gezicht, elke song nog steeds een welgemikte aanslag op uw maag. Rocket From The Tombs, welkom terug!