Rookwalm + Grafgravers

deel een rit op carpool.be

vr 02.12.2016

| ► deuren open: 20:00 uur / begint om | ► 13 € Korting / 15 € VVK / 17 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Rookwalm
(be)

20.30

DIY uit de Polders: Rookwalm zaait, oogst en serveert zijn streekpreken van eigen kweek. Met zijn derde soloplaat ‘Para Siempré’ is deze hiphopveteraan weer helemaal terug.

Rond de eeuwwisseling werd Rookwalm geïnfecteerd met het hiphopvirus bij de groep Writers Of The Lost Art. Vanaf 2002 brengt hij zijn eigen producties uit bij het zelf opgerichte Dope Shit Productions. Na enkele jaren besluit hij solo verder te gaan onder zijn nieuwe alter ego Rookwalm, waarmee hij tot ver buiten West-Vlaanderen faam vergaarde en hij samen werkte met o.a. Rauw en Onbesproken en de 9000 sessies. Na een eerste soloplaat “’t Joar Van De Veranderieng’, een Smokkelwoar Collabotape in 2012 , presenteert deze hedendaagse rederijker zijn ‘Para Siempré’ op het label Hardhorig.

‘Para Siempré’ herbergt diverse invloeden: van een samples met Oosterse gezangen of Nintendo-tunes op zijn song ‘1UP’ tot donker minimalistische blazers op ‘Oj De Muziek Verstaet’. Op één van zijn jongste singles ‘Wereildwoender’ rapt Rookwalm vanuit de Polders recht naar het sociaal bewogen hart, kortom, chance dat er mannen gelik Rookwalm in de Vlaanders zien!

E stik of twee vluchtelingen/Op een alf ure van me kot

Die gin rust mè vin

Tis nie verre van je bedde/Omdat overal bestaat

Tis noois verre van me bedde/Ge weet dat altied dichter komt

RESPECT!

Grafgravers
(be)

21.30

Grafgravers trakteren u op een verbaal godenmaal in het schoonste patois van de Lage Landen. Op 2 december, stellen de meest dope vrienden van 4AD hun debuutalbum ‘Vo de liefhebber’ voor! Van de g na de h, van de h na de g: doe mo allemolle mee!

Dat Grafgravers meesters van de West-Vlaamsche woordkunst zijn, weten we al langer dankzij wonderlijk vondsten als ‘Oendergroendleggers’ of ‘Gaza Strookt Niet’. Maar exact vier jaar na de onvolprezen EP ‘Woedn’t Echt’,  leggen de Grafgravers de lat een pak hoger. MC’s Vorre, Samoerai, Que, Connard, RobinOed vieren hun verbaal talent bot op eigenzinnige boombap hiphop beats van het zwaarste kaliber van producer Jack Terrer. Aangevuld met deejay Grazzhoppa aan de decks bewijst de zevenkoppige rap crew dat ze niet langer de rebelse jeugd van weleer zijn, maar dat ‘Vo de liefhebber’, komt uit op Phatmark, een volwassen, voldragen album is.

Welkom aan boord van de crème de la crème van de Vlaamse hiphopscène!