Roosbeef + Iwein Segers

deel een rit op carpool.be

za 05.12.2015

| ► deuren open: 20:30 uur / begint om | ► 12 € Korting / 14 € VVK / 16 € Kassa | ► |

concert @ 4AD

Iwein Segers
(be)

21.00

Met ‘Iwein privé’ neemt Iwein Segers afscheid van de zaken die hem tot nu toe inspireerden. Vanop een doodgewone stoel, maar mét peperdure gitaar, vertelt, zingt en musiceert Segers over zijn voorbije tien jaar. Kortom, eenvoudig doeltreffend: ‘Iwein privé’.

Net geen 36 jaar, en tóch al het curriculum vitae van een allround duivel-doet-al met ADHD. Even naar adem happen om Segers te introduceren: we kennen hem als de voormalige commentator van Komen Eten, de Svekke in M!LF, de Jesus van Bataclan, maatje van Tatiana Silva in Expeditie Robinson, assistent-bibliothecaris in Sint-Genesius-Rode,  één van de stemmen in Microcosmos en Het Ministerie van Miserie, rondreizend cabaretier met ‘25 jaar Iwein Segers’ (2008) of ‘Kaufman Leeft!’ (2009) en nog zo veel meer… Maar als muzikant kwam hij, in het gezegende jaar des Heren 1998, voor het eerst op de proppen. Segers was zanger-bassist bij Groep Jezus. Hun eerste mini-cd ‘Please’ verscheen op het Heaven Hotel-label en werd geproducet door Rudy Trouvé. Later volgden de full-cd’s ‘Turn Up Speed Or Show Me Love’ (2001) en ‘This Land is ours’ (2003). Segers’ muzikale carrière kreeg een vervolg met het kleinkunstproject Familie Segers in 2010.

Vandaag staat hij terug op het podium met ‘Iwein privé’. Droefgeestige songs, soms komisch, soms serieus, onderbroken met enkele rake bindteksten.

Roosbeef
(nl/be)

22.00

Roosbeef wordt opgericht in 2005, het jaar waarin Roos Rebergen de Grote Prijs van Nederland wint in de categorie singer/songwriter. Roos trekt haar publiek met soms melancholische, soms lichtvoetige teksten, mee in haar eigen belevingswereld en levert met ‘Ze willen je hond wel aaien maar niet met je praten’ in 2008 een verrassend debuutalbum af.

De jaren daaropvolgend ontwikkelt Roosbeef zich via een aantal bandwisselingen tot de huidige power bezetting bestaande uit Tim van Oosten, Tijs Delbeke en Tom Pintens.

Singer/songwriter Roos Rebergen is misschien haar rode haar ontgroeid maar heeft sinds haar spraakmakende debuut niets aan authenticiteit ingeboet.
Voor het nieuwe Roosbeef album ‘Kalf’ (februari 2015) schreef ze samen met haar band een verzameling eigenzinnige liedjes met even wonderbaarlijke als prachtige teksten. Meer dan z’n voorgangers is dit derde studioalbum een ‘bandplaat’ geworden. Live vertaalt dit zich in een dynamische show van hoge kwaliteit, waaraan de band overduidelijk evenveel plezier beleeft als het publiek.
“Eindelijk weer eens het gevoel dat er iets gebeurt tijdens een concert” (De Standaard over een uitverkochte show in Ancienne Belgique).
“Haar ijzersterke teksten zijn in opzwepende ‘bluesy’ omhulsels gestopt en overgoten met een vleugje indierock” (3voor12).

Mede door het regelmatige verblijf van Roos in Antwerpen en de twee Belgische topmuzikanten die deel uitmaken van de band, wordt Roosbeef ook door het Belgische publiek omarmd. De Vlaamse pers roemt Roos “Met haar unieke stem en prachtige teksten verovert ze hart na hart…..” en ‘Kalf’ wordt gastvrij opgenomen op de playlist van de Vlaamse Radio 1.
Roosbeef bewijst hiermee met recht een eigen plek in te nemen in het Nederlandstalige muzieklandschap.