Roxane

deel een rit op carpool.be

za 07.08.2021

| ► deuren open: 21:30 uur / Roxane begint om 22.00 | ► | ► Zittend evenement |

openluchtfilm @ Bloemmolens

Sinds 2001 vormt Stad Onderstroom een prikkelende mix van gratis culturele activiteiten op unieke locaties: concerten, openluchtfilms, exposities, theater, eetcultuur en literatuur. Voor Stad Onderstroom bundelt Muziekclub 4AD de krachten met De Filmclub, vzw De Bron/Natuurpunt, Restaurant Water&Vuur en Curatoren Peter Defurne en Christophe Denys. Deze zomer strijkt Stad Onderstroom neer in De Bloemmolens (Beerstblotestraat 1).

Voor alle Stad Onderstroom-activiteiten is reserveren verplicht via www.4ad.be, behalve voor Kapitein Stroomloos (reservatie via info@waterenvuur.be)

Met dank aan Neoprojects.

Roxane
(Fr)

De boerenbuitenlucht kan toch zo’n deugd doen, niet waar? Tijdens de openluchtfilmvoorstellingen van Stad Onderstroom kan je een kakelfrisse neus halen en –daarenboven- genieten van een steengoede film. Ideaal quoi?

Tijdens de tweede SOS-openluchtfilm volgen we Raymond de kippenboer, die elke dag de (niet zo) frisse boerenlucht van Bretagne inademt. De gepassioneerde veehouder heeft het wel voor toneel. Zo leest hij elke ochtend een stuk uit zijn favoriete toneelstuk, Cyrano de Bergerac, aan zijn kippen voor. Het geluk lacht de Breton helaas niet toe, de kippencoöperatie dreigt failliet te gaan. Vastberaden begint hij aan zijn eigenste reddingsactie. Met zijn vlogcamera in de hand en zijn kippen stand-by, tracht hij de competitieve wereld van YouTube te veroveren. Zijn vedette-kip Roxane gooit al haar charmes in de strijd. Jammer genoeg blijkt viraal gaan toch niet zo simpel te zijn…Zelf genieten van de frisse lucht en deze parel van een film, kan tijdens Stad Onderstroom op zaterdag 7 augustus om 22u op het binnenplein van de bloemmolens.

Regie: Mélanie Auffret – Fr – 2019 – 85 min.